STIŽE PRVI MAJ, A ROŠTILJDŽIJE I DALJE U PROBLEMU: Nestašica ovog proizvoda dovela do OPŠTE PANIKE, a kad ga nađu plaćaju PAPRENO!
Foto: Profimedia

uzbuna

STIŽE PRVI MAJ, A ROŠTILJDŽIJE I DALJE U PROBLEMU: Nestašica ovog proizvoda dovela do OPŠTE PANIKE, a kad ga nađu plaćaju PAPRENO!

InfoBiz -

Pred prvomajske i uskršnje praznike gotovo je nemoguće pronaći ćumur u prodavnicama, a i ako ga ima, cene su basnoslovne. Za svega dva kilograma mora da se izdvoji preko 400 dinara.

Međutim, jedan trgovac se dosetio da bi mogao da ga nabavi na veliko i na taj način obezbedi meštanima sela, ali i svima koji se odluče da provedu praznike u svojim vikendicama, da ga kupe kod njega po znatno nižoj ceni.

Budući da jedini ima trgovinsku radnju u jednom popularnom banatskom naselju, u kom Beograđani rado provode lepe dane na čistom vazduhu okruženi šumom, morao je da prevali čak 300 kilometara da bi pronašao ćumur po pristupačnoj ceni.

Roštilj
foto: AP

Okolina Kladova je poznata po proizvodnji drvenog uglja, koji je potreban svim roštiljdžijama, te je tamo pazario na veliko i odlučio da prodaje u džakovima od 12 kilograma za svega 1.200 dinara.

Voja nije štedeo ni vreme, a ni novac da ga nabavi, jer zna da bez ćumura nema ni dobrog roštilja, a posetioci naselja će, kako kaže, biti bezbrižni.

- Nije mi bilo teško da prevalim toliki put. Znam da je tamo idealno podneblje za proizvodnju drvenog uglja, a želeo sam da moja prodavnica ima i to u ponudi, pogotovo pred praznike. Poznato je da bez ćumura nema ni dobrog roštilja, a ova nestašica je sve već uspaničila. Sad nemaju brige - zaključio je trgovac Voja.

kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track