MINISTAR VUČEVIĆ PUSTIO U RAD FABRIKU SVETSKOG GIGANTA: Lianbo je plod ozbiljnog rada (FOTO)
Foto: Printscreen/Instagram

MINISTAR VUČEVIĆ PUSTIO U RAD FABRIKU SVETSKOG GIGANTA: Lianbo je plod ozbiljnog rada (FOTO)

InfoBiz -

Ministar odbrane Miloš Vučević svečano je danas pustio u rad fabriku „Lianbo Precision Technology Serbia d.o.o.“ u Kaću. U presecanju crvene trake i svečanom puštanju u rad fabrike, zajedno sa ministrom Vučevićem, učestvovali su ambasador Narodne Republike Kine u Srbiji Li Ming, generalni direktor kompanije „Jiangsu Lianbo Precision Technology Co., Ltd“ Ćingpong Šo, gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić, gradonačelnik Dženđanga Šuhai Šu i predstavnici kompanije i njihovi partneri.

Ministar Vučević istakao je da nije reč o nečemu što se dešava svakog dana, već je to plod ozbiljnog rada, odricanja i jasne strategije.

- Drago mi je što sam čuo od prvih uposlenih u kompaniji „Lianbo“, naših državljana, da su zadovoljni svime što do sad imaju i očekujemo da broj srpskih zaposlenih radnika raste, da im plate budu dobre. Ovo je grad koji, uz Beograd, ima najveći prosek zarade i verujem da će „Lianbo“ biti konkurentan kompanijama koje su već došle u Novi Sad ili koje će dolaziti – rekao je ministar Vučević.

Miloš Đurić, Miloš Vučević
foto: Printscreen/Instagram

Prema njegovim rečima, ovo je još jedna potvrda čeličnog prijateljstva Srbije i to će ostati strateško opredeljenje naše države, naše Vlade te poručio da ćemo nastaviti da čuvamo, negujemo i unapređujemo naše čelično prijateljstvo, da razvijamo projekte kroz proces „Pojas i put“, da realizujemo sve što smo postigli kroz Sporazum o slobodnoj trgovini.

- Naravno da radimo na svemu što predstavlja strateške dogovore dva predsednika, predsednika Sija i predsednika Vučića i s nestrpljenjem očekujemo naredne dane kada ćemo se opet susresti sa najvažnijim političarima ili predstavnicima Narodne Republike Kine i time još jednom potvrditi da nastavljamo naše prijateljstvo. Naglasio bih da za Srbiju postoji samo jedna i nedeljiva Kina, sa jednom legalnom i legitimnom Vladom, Vladom u Pekingu i to je za Srbiju osnovna zakonomernost što se tiče strateškog odnosa sa Narodnom Republikom Kinom – rekao je ministar odbrane.

Miloš Đurić, Miloš Vučević
foto: Printscreen/Instagram

Govoreći o uspehu kompanije „Lianbo“, ministar Vučević rekao je da su njeni kupci najveće evropske i svetske kompanije i poželeo im mnogo uspeha u daljem radu.

- Imate dobre komitente, dobre kupce. Zaposlenima želim pune ruke posla i dobre, sigurne i redovne plate i da se plaćaju porezi, da od toga gradimo i razvijamo i državu i grad. Do pre par godina ovo je bilo mesto koje niko nije obilazio. Prošlo je vreme Novog Sada kad smo zatvarali fabrike, a verujem da je prošlo vreme i onih koji su zatvarali fabrike i prodavali ih za „tepsiju ribe“. Jedino se lično bogatili, a upropastili i grad i državu. Ne ponovilo se. Neka živi čelično prijateljstvo Narodne Republike Kine i Republike Srbije, dobro došli dragi prijatelji, dobro došli u Srbiju, dobro došli u Novi Sad – zaključio je ministar Vučević.

Miloš Đurić, Miloš Vučević
foto: Printscreen/Instagram

Ambasador Kine u Srbiji Li Ming rekao je da poslednjih godina kineske investicije u Srbiji brzo rastu i razvijaju se i izrazio nadu da će se tako i nastaviti.

- Kina je od 2022. godine, dve godine zaredom, najveći izvor stranih investicija u Srbiji i snažno promoviše razvoj privrede i društva i poboljšanje životnog standarda stanovnika Srbije. Saradnja Kine i Srbije ima snažan zamah i široke perspektive i nastavićemo da ohrabrujemo kineske kompanije da dođu ovde na srpsko tržište – rekao je ambasador Kine.

Gradonačelnik Novog Sada Đurić istakao je da je bilo potrebno mnogo rada, truda, zalaganja i mudrosti da bi Novi Sad danas bio jedan od najrazvijenijih gradova na investicionoj mapi. On je rekao da su se nizali uspeh za uspehom, otvarale se fabrike za fabrikom.

Miloš Đurić, Miloš Vučević
foto: Printscreen/Instagram

- Dolazak ove fabrike je velika vest za Novi Sad, uz pomoć predsednika Republike Aleksandra Vučića uspeli smo da se izborimo da izaberu upravo našu državu i Novi Sad. Tome su doprineli veliko prijateljstvo dva predsednika Srbije i Kine, odnosno čelične veze naša dva naroda – poručio je Đurić.

Gradonačelnik Dženđanga Šuhai Šu zahvalio je Vladi Srbije na podršci i pomoći da bude realizovan „jedan ovako perspektivan projekat koji je u interesu obe strane“ i istakao izuzetnu saradnju dve zemlje za koju veruje da će biti nastavljena i u budućnosti, dok je generalni direktor kompanije „Jiangsu Lianbo Precision Technology Co., Ltd“ Ćingpong Šo zahvalio svima na podršci i prilici da posluju u Srbiji.

„Jiangsu Lianbo Precision Technology Co., Ltd“ renomirana je kineska kompanija koja od 2011. godine proizvodi metalne delove – rotore i statore za sve vrste motora u automobilskoj industriji, obezbeđujući energetski efikasna i ekološki prihvatljiva rešenja na globalnom nivou. Fabrika u Kaću, na površini od 14.000 m2 u kojoj će biti zaposleno 500 radnika, prva je fabrika te kompanije u Evropi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track