DESTINACIJA U ŠPANIJI PODJEDNAKO DOBRA KAO IBICA, A MNOGO JEFTINIJA: Niže cene, noćni provodi i nestvarne plaže za svačiji ukus
Foto: Shutterstock/KonstantinChristian

DESTINACIJA U ŠPANIJI PODJEDNAKO DOBRA KAO IBICA, A MNOGO JEFTINIJA: Niže cene, noćni provodi i nestvarne plaže za svačiji ukus

InfoBiz -

Ova turistička destinacija je poznata po bogatoj kulturnoj baštini, zadivljujućim pejzažima i prepoznatljivom keltskom uticaju.

Prelepi grad na severu Španije okarakterisan je kao "jednako dobar kao Ibica", ali bez puno turista.

U pitanju je Galicija koja je smeštena na atlantskoj obali Španije, a često se naziva mirnijom alternativom jednom od najpopularnijih španskih letovališta, navodi express.co.uk.

Poznata je po bogatoj kulturnoj baštini i zadivljujućim pejzažima.

Prema The Sun-u, ova regija je i dom nekih od najnovijih "žarišta" u Španiji gde su plaže "jednako divlje" kao i noćni klubovi.

Travelland, Zanzibar, letovanje, plaže
foto: Promo

Najpopularnija mesta u ovoj regiji za provod i noćni život su La Coruna, Vigo, Lugo i Santiago de Compostela.

Ova regija je poznata po svojoj tradicionalnoj muzici, plesu i festivalima, uključujući popularni hodočasnički put do Santijago de Kompostela, gde se, navodno, nalaze ostaci Svetog Jakova.

Galicija je okružena zlatnom uvalom podeljenom na dve plaže: Playa de Riazor i Playa de Orzan.

Dok mirna Playa de Orzan nudi idealnu atmosferu za oporavak od mamurluka, obližnja Playa de Riazor je odlična za vodene sportove.

More, Odmor, Ostrvo, Sejšeli, Plaže, Rajsko Ostrvo

Prema La Voz de Galicia, Santijago de Kompostela je proglašen jednim od najboljih gradova u Španiji za noćni život. Piće u ovom regionu je relativno jeftino, limenke piva su tri evra, a čaša regionalnog vina 3.50.

Kafa košta oko evro i po, a meni dana možete naći već za 15 evra.

Poseta galicijskim gradovima tokom leta je idealna kada temperature variraju između 22-25 stepeni.

žena, devojka, evri
foto: Shutterstock

Pored obale, Galicija je domaćin nekoliko prirodnih parkova i rezervata, pružajući mogućnosti za planinarenje, posmatranje ptica i outdoor aktivnosti.

kurir.rs/B92

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track