POSTOJE DVE VEOMA LEKOVITE, A MANJE POZNATE BANJE U SRBIJI: Nude prirodna bogatstva, na svega 2 sata vožnje od Beograda!
Foto: Shutterstock

otkriće

POSTOJE DVE VEOMA LEKOVITE, A MANJE POZNATE BANJE U SRBIJI: Nude prirodna bogatstva, na svega 2 sata vožnje od Beograda!

InfoBiz -

Banje u Srbiji beleže sve veći broj turista, a pored dobro poznate Sokobanje i Vrnjačke banje ima i onih za koje možda niste još čuli.

Na 17 kilometara od Čačka, kada se krene takozvanim starim putem za Kraljevo, podno duge planine Jelice nalazi se Slatinska Banja, koja je zbog sumporvodonika proglašena za najbolju u Evropi, pa je porede čak i sa Karlovim Varima.

Ljudi iz čitave Jugoslavije nekada su dolazili u nju da se leče.

Bazen, Lečenje, Stari, Penzioneri, Banja, Vezbe, Akvabik
foto: Shutter

- Dobio sam jaku reumu u kostima i došao sam u banju, obavio kupanja i odmah sam se osetio bolje zbog čega sam i odlučio da se preselim ovde - kaže Dragan Pejović.

Termalna voda koja je lekovita za kožna oboljenja i druge bolesti izvire i u Mačvi. U opštini Bogatić nalazi se kompleks bazena "Termalna Rivijera". Nudi otvorene i zatvorene bazene, kao i đakuzi.

penzioneri, banje, banja, odmor, rehabilitacija
foto: Shutterstock

- Svi oni koji žele da pobojšaju svoje zdravlje, ali i da samo uživaju dobrodošli su u banju. U bazenima je temperatura vode oko 36 stepeni zbog čega cele godine mogu da se koriste za terapije - kaže Milica Janković.

kurir.rs/B92

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track