PRODAJE SE KRUŠEVAČKI GIGANT PO CENI STANA NA VRAČARU: Osnovani početkom prošlog veka, sad idu na doboš, oglasili čak i portirnicu
Foto: Youtube/televizijakrusevac

stečaj, pa prodaja

PRODAJE SE KRUŠEVAČKI GIGANT PO CENI STANA NA VRAČARU: Osnovani početkom prošlog veka, sad idu na doboš, oglasili čak i portirnicu

InfoBiz -

Agencija za licenciranje stečajnih upravnika objavila je oglas za prodaju imovine Industrije mašina i komponenata 14. oktobar ad Kruševac u stečaju. Reč je o nepokretnostima ovog preduzeća koje se nalaze u selu Varvarin, a početna cena po kojoj su ponuđene nepokretnosti je 75.754.146 miliona dinara ili oko 650.000 evra.

14.oktobar, Kruševac, fabrika
foto: Youtube/televizijakrusevac

Za prodaju su oglašeni udeo delova građevinskog zemljišta površine 9.968 metara kvadratnih, zatim hala metaloprerađivačke industrije površine 2.703 kvadrata, poslovna zgrada za koju nije utvrđena delatnost, odnosno upravna zgrada od 589 metara kvadratnih, objekat metaloprerađivačke industrije površine 2.501, portirnica površine 32, magacin boja i lakova i pomoćna zgrada, odnosno podstanica za acetilen i kiseonik. U imovinu koja se prodaje uključeni su i trafo i kompresorska stanica, kao i pokretna imovina.

Rok za otkup prodajne dokumentacije ističe 3. aprila, a kako je naglašeno u oglasu imovina se kupuje u viđenom stanju i može se razgledati nakon otkupa prodajne dokumentacije, svakim radnim danom, a najkasnije do 4. aprila.

U zenitu poslovnog uspeha, IMK „14. oktobar“ je bio najveći regionalni proizvođač opreme, mašina i delova u građevinarstvu, rudarstvu, poljoprivredi i saobraćaju. Osnovali su ga austrijski i mađarski investitori 1923. godine, kao Fabriku vagona. Primarna delatnost odnosila se na generalni remont i popravku putničkih i teretnih vagona, a kasnije se prelazi na proizvodnju čeličnih konstrukcija, metalnih proizvoda široke potrošnje, kao i proizvodnju namenjenu za korišćenje u vojnoj industriji.

U oktobru 2017. godine, posle proglašenja bankrota, IMK je privatizovana i nastavila je sa radom u okviru MSM GROUP-e. Fokusirana je na proizvodnju komada velikog kalibra, rezervnih delova za poljoprivrednu opremu, transportne sisteme, ali i drugu projektno-inženjersku proizvodnju u skladu sa zahtevima kupaca.

kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track