OKO 3.000 RADNIKA POČINJE ŠTRAJK NA DAN ZALJUBLJENIH: Traže povećanje zarade na 6 € po satu -Plata nam je apsolutno smešna!
Foto: Profimedia

dižu glas

OKO 3.000 RADNIKA POČINJE ŠTRAJK NA DAN ZALJUBLJENIH: Traže povećanje zarade na 6 € po satu -Plata nam je apsolutno smešna!

InfoBiz -

Dostavljači u Velikoj Britaniji planiraju štrajk na Dan zaljubljenih, zahtevajući bolje plate i uslove za rad. Očekuje se da će se štrajku priključiti 3.000 dostavljača.

Jedan od dostavljača rekao je za Bi-Bi-Si da je njihova plata "apsolutno smešna". Akcija, koju organizuje osnovna grupa kurira, ima za cilj da skrene pažnju na ono što je opisano kao "loša plata i uslovi rada sa kojima se mnogi vozači suočavaju dok isporučuju hranu i namirnice u gradovima širom Ujedinjenog Kraljevstva".

Dostavljač
foto: Shutterstock

- Žrtvovanje nekoliko sati za naša prava je od suštinskog značaja, umesto da nastavimo da radimo neprekidno za nedovoljne plate - napisala je grupa Deliveri Džob UK na svojoj Instagram stranici.

- Naš zahtev je jednostavan: želimo pravednu nadoknadu za posao koji obavljamo. Umorni smo od toga da nas svakodnevno eksploatišu i da rizikujemo svoje živote... Vreme je da se čuje i naš glas.

MINIMUM 6 EVRA

Trenutna zarada za isporuku je između 3 i 3 evra i 70 centi, a nastojaće da je podignu na minimum 6 evra.

U Americi, vozači za Uber, Lift i kompanije za isporuku hrane takođe bi trebalo da zaustave rad na dva sata sutra, prema Džastis for Ep Vorkers, koji kaže da predstavlja više od 130.000 dostavljača.

(Kurir.rs/Telegraf)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track