KOD MIJATA IMA POSLA, ALI NE MOŽE DA PRONAĐE DOBROG RADNIKA ZA STALNO: Svi koji nešto vrede odlaze, trče tamo gde se više plaća!
Foto: Shutterstock

ni za lek

KOD MIJATA IMA POSLA, ALI NE MOŽE DA PRONAĐE DOBROG RADNIKA ZA STALNO: Svi koji nešto vrede odlaze, trče tamo gde se više plaća!

Moj biznis -

Vlasnik firme iz Velike Plane, Mijat Kuzmanović u preduzetničke vode uplovio je pre više od 20 godina i za sve ovo vreme, kako kaže, naučio da je najvažnije biti uporan u poslu i nikada ne odustati.

Iako se njegova firma pruža termo-tehničke i bravarsko-zavarivačke usluge, naš sagovornik ističe da se on godinama bavi i montažom panela, kao i da tržište određuje primarnu delatnost u njegovom poslovanju.

Godine za nama bile su teške i obeležene pandemijom korona virusa, kao i ratom u Ukrajini, Kuzmanović ističe da na njegovo poslovanje ove krize nisu uticale. Prethodnom godinom je zadovoljan i, kako kaže, nije imao otežavajućih faktora u poslovanju.

krov, paneli, solarni paneli
foto: Promo

Problem pronalaska radnika, koji je sve veći, kako u našoj zemlji, tako i u regionu, nije zaobišao ni Mijata. Kuzmanović ističe da je „izuzetno teško“ pronaći kvalitetnu radnu snagu.

- Nema dovoljno kvalifikovanih radnika, svi koji nešto znaju su otišli na druga radna mesta i trguju – ko više plati, kod njega se prelazi. Malo je to tržište poremećeno - ističe on.

Kroz dve decenije poslovanja, vlasnik ove firme stekao je i dobre saradnike.

- Izuzetno dobru saradnju imamo sa jednom firmom iz Sevojna, drugom iz Beograda, kao i mnogim drugim kompanijama - navodi Mijat.

održivi razvoj, radnici, radni sat, zaposleni
foto: Printscreen

U godinama koje su pred nama, Kuzmanović očekuje da će posao preuzeti njegov sin, za koga veruje da ima veće ambicije od njega. Do tada, cilj je da firmu opreme ne da bude veća, već za brži i kvalitetniji rad.

S obzirom na to da uspešno posluje već više od 20 godina, nameće se pitanje kako trajati u poslu i biti uspešan?

- Samo upornost i kada neko misli da je pao, kad misli da je loše poslovao u jednom mesecu ili jednoj godini - samo da bude uporan i da veruje u sebe da može u narednoj godini ili narednom mesecu da bude samo bolji. Ja sam tako uspeo - zaključuje Kuzmanović.

Kuzmanovića firma nalazi se na listi najuspešnijih mikro preduzeća u Srbiji u 2022. godini po prihodima u svojoj registrovanoj delatnosti.

kurir.rs/biznis.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track