"AU, KAKVA LEPOTICA! A ŠTA RADI?" Kad muški čuju čime se Tanja bavi, retko bi joj koji izašao na crtu! (VIDEO)
Foto: TV Pink Printscreen

bilo je predrasuda, ali sada su se svi navikli

"AU, KAKVA LEPOTICA! A ŠTA RADI?" Kad muški čuju čime se Tanja bavi, retko bi joj koji izašao na crtu! (VIDEO)

Moj biznis -

Tanja Dimitrijević jedna je od onih žena koje su se ostvarile u poslovima koje se po pravilu svrstavaju u "muške".

Kada je prvi put izašla u javnost priča da se Tanja bavi varilačkim zanatom, internet su preplavili komentari i čuđenja - kako je moguće da se jedna tako lepa žena bavi varilačkim poslom?!

Priznaje da ima predrasuda kada vide da je varilac žena, ali su se njene kolege navikle na nju, pa je posmatraju kao sebi ravnu.

Tanja svoje radno vreme provodi pod punom varilačkom opremom, ali je to ne sprečava da ispod nje, uvek bude lepo sređena, našminkana, ne izostaju ni nokti...

Kada je prvi put izašla u javnost priča da se Tanja bavi varilačkim zanatom, internet su preplavili komentari i čuđenja - kako je moguće da se jedna tako lepa žena bavi varilačkim poslom?! Kako ona kaže - može!

- Ima nas nekoliko u Srbiji, ali je većina otišla u inostranstvo zbog uslova. Sve je počelo od mog druga zavarivača. Ja sam gledala šta on i kako on radi i zašto da ne, da se oprobam u tome - kaže Tanja i dodaje:

- Kurs zavarivača je dosta skup, ali sam dobila priliku da se organizovao skup devojaka koje su isto to želele da rade, ali da dobijemo sertifikat, besplatno smo sve završile, jedno udruženje iz Nemačke je to organizovalo. U početku je bilo teško - kaže Tanja.

Tanja Dimitrijević, varilac
foto: TV Pink Printscreen

Priznaje da ima predrasuda kada vide da je varilac žena, ali su se njene kolege navikle na nju, pa je posmatraju kao sebi ravnu.

- Večinom smo u prašini, na hladnom, obučemo se, ima predrasuda, bilo ih je dva-tri dana kada sam došla, ali sada se ponašaju sa mnom kao da sam muškarac. Komentari su bili jako pozitivni, i prijatelji su reagovali pozitivno, a najveću podršku sam imala od svoje porodice i sestre - kaže Tanja i dodaje:

- Sutra me čeka tank, moj radni dan izgleda tako što dođem na posao, popijemo kafu, ide sa mnom bravar, zaštitna oprema, cipele, kapa, maska, rukvice, čak i kecelja. Bravar ide sa mnom. Istina je da želim da budem podvodni zavarivač. Nekada može da se desi da se rolaju cevi, što ja obožavam. Ide se na ronilački kurs, najbolje bi bilo da budem tehnolog zavarivanja - rekla je tanja proletos za TV Pink.

Kurir.rs/Instagram 017_dn/TV Pink

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja