Najnovije vesti

STIŽU SUBVENCIJE DRŽAVE TEŠKE 170 MILIONA DINARA: Prijave POČINJU DANAS i otvorene su čak do 31. OKTOBRA - EVO ko može da aplicira
Foto: Shutterstock

SPREMITE SE

STIŽU SUBVENCIJE DRŽAVE TEŠKE 170 MILIONA DINARA: Prijave POČINJU DANAS i otvorene su čak do 31. OKTOBRA - EVO ko može da aplicira

InfoBiz -

Prijavljivanje za subvencije države za kupovinu električnih vozila u iznosu do 5.000 evra počinje danas, a za tu namenu Ministarstvo zaštite životne sredine opredelilo je 170 miliona dinara.

Pravo na subvenciju mogu da ostvare fizička lica, preduzetnici i pravna lica, a zahtevi se podnose ministarstvu zaključno sa 31. oktobrom tekuće godine.

- Kao jednu od mera države za unapređenje kvaliteta vazduha i životne sredine, ministarstvo koje vodim obezbedilo je sredstva za podršku kupovini električnih vozila. Sredstva koja smo namenili za 2024. godinu biće dodeljena prema pristiglim, urednim zahtevima građana i privrede, sve dok se ne utroši ukupan iznos ili najkasnije do 31. oktobra. Ukoliko se pokaže da interesovanje građana i privrede znatno premašuje opredeljen iznos, mi ćemo se potruditi da obezbedimo dodatna sredstva za subvencije za kupovinu novih električnih vozila - rekla je ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović, saopštilo je ministarstvo.

novac, evri, pare
foto: Shutterstock

Uredbom koja je ranije usvojena predviđena je podrška za kupovinu više vrsta električnih vozila. Građani i pravna lica koji žele da ostvare pravo na subvencionisanu kupovinu električnog mopeda ili lakog tricikla, mogu da računaju na podršku od 250 evra u dinarskoj protivvrednosti.

ZA OVE KATEGORIJE 500 EVRA

Za kupovinu električnih motocikala, motocikala sa bočnim sedištem, teških tricikala, lakih i teških četvorocikala, predviđena je podrška u iznosu od 500 evra.

Najveći iznos subvencije dostupan je za električna putnička vozila sa najviše devet mesta za sedenje i električna teretna vozila čija je najveća dozvoljena masa do 3,5 tone, i kreće se od 2.500 do 5.000 evra.

(Kurir.rs)

Bonus video:

03:00

SUBVENCIJE ZA KUPOVINU BICIKALA: Novi Sad se prvi u Srbiji setio dvotočkaša (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
 
track