SRPSKA KOMPANIJA KUPILA FIRMU SA 250 VRHUNSKIH INŽENJERA: Zajedno privlače izuzetne talente, a klijentima pružaju odlične usluge
Foto: Kurir

SRPSKA KOMPANIJA KUPILA FIRMU SA 250 VRHUNSKIH INŽENJERA: Zajedno privlače izuzetne talente, a klijentima pružaju odlične usluge

InfoBiz -

Više od 250 vrhunskih srpskih inženjera, sa iskustvom u različitim oblastima, sa fokusom na softvere, mašinsko učenje i razvijanje naprednih tehnologija u automobilskoj industriji i multimedijima, biće od sada deo HTEC tima. Ova kompanija za konsalting, softversko inženjerstvo i razvoj digitalnih proizvoda, osnovana u Beogradu, sa sadašnjim sedištem u San Francisku, kupila je kompaniju SYRMIA iz Beograda.

Na ovaj način HTEC proširuje svoj tim u Srbiji i Bosni i Hercegovini i kapacitete u oblasti veštačke inteligencije, mašinskog učenja i softverskog inženjerstva, stvarajući dodatnu vrednost i nove mogućnosti za klijente i zaposlene obe kompanije.

OSNOVANI NA UNIVERZITETU U BEOGRADU

HTEC je osnovan 2008. godine, kao startap, u tehnološkom inkubatoru Univerziteta u Beogradu. Danas privlači najveće inženjerske talente širom Jugoistočne Evrope, i prisutan je na 23 lokacije širom sveta. Razvojni centri nalaze se u našem regionu - u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, Nišu, Subotici, Sarajevu, Banja Luci, Tuzli, Mostaru, Segedinu, Budimpešti, Temišvaru, Bukureštu… Sedište kompanije je u Silicijumskoj dolini, u SAD, a poslovna predstavništva i timovi koji se bave dizajnom digitalnih proizvoda su u Londonu, Njujorku, Amsterdamu, Stokholmu, Geteborgu i Mineapolisu. Sarađuje sa nekim od najinovativnijih i najuspešnijih kompanija na svetu i pruža im najsloženija inženjerska rešenja i razvoj digitalnih proizvoda, od strategije i konceptualizacije, do finalnog rešenja.

SYRMIA je osnovana u Novom Sadu, 2018. godine, a razvojne centre ima u Beogradu, Nišu, Novom Sadu i Banja Luci. Poseduje visok stepen ekspertize u domenu mašinskog učenja i razvoja embedded softvera, sa fokusom na primene u različitim oblastima i industrijama.

HTEC
foto: Kurir

- Veoma smo zadovoljni što smo ovim strateškim partnerstvom. Ova akvizicija predstavlja značajan korak na našem razvojnom putu, jača našu ekspertizu i osnažuje nas da razvijamo još inovativnija i tehnološki naprednija rešenja za svoje klijente. Saradnja naše dve kompanije nosi ogroman potencijal, kako za naše klijente, tako i za zaposlene. Ostajemo verni svojim osnovnim vrednostima i sa velikim entuzijazmom pravimo zajedničke planove za budućnost. Sa nestrpljenjem očekujem predstojeći dinamičan period koji ova transformacija donosi i uspehe koji će proisteći iz ove saradnje - rekao je Đorđe Simić, jedan od direktora.

Globalni uspeh obe kompanije rezultat je njihove sposobnosti da privuku izuzetne talente i profesionalce, kao i da obezbede vrhunske usluge svojim klijentima, od startapa do Fortune 500 kompanija. Obe dele istu viziju – žele da postanu najbolja platforma za profesionalno napredovanje i razvoj karijera svojih zaposlenih.

HTEC
foto: Kurir

- Ovo partnerstvo je deo šire strategije ekspanzije i ulaganja u jačanje kapaciteta u veštačkoj inteligenciji i mašinskom učenju. Zajednički ćemo širiti kapacitete u osnovnim inženjerskim tehnologijama kao što su razvoj htecgroup.com embedded softvera i mašinsko učenje. Ovo će nam omogućiti da klijentima isporučujemo još naprednija rešenja, posebno u multimediji i automobilskoj industriji. Kao tim ostajemo posvećeni tome da, sa jedne strane, obezbedimo uslove za profesionalni razvoj vrhunskih talenata koje zapošljavamo širom sveta, a sa druge, da našim klijentima i dalje omogućavamo da, koristeći najnovije tehnologije, brzo inoviraju svoje poslovanje u veoma dinamičnom okruženju - izjavio je Aleksandar Čabrilo, suosnivač i generalni direktor kompanije HTEC.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track