CRNOGORCI SADA I ZVANIČNO UVODE SKRAĆENO RADNO VREME: EVO koliko sati nedeljno je predloženo da rade!
Foto: Shutterstock

prvi u regionu

CRNOGORCI SADA I ZVANIČNO UVODE SKRAĆENO RADNO VREME: EVO koliko sati nedeljno je predloženo da rade!

InfoBiz -

Predstavljajući program “Evropa sad 2”, kao lider Pokreta “Evropa sad” (PES) Milojko Spajić predložio je skraćenje punog radnog vremena sa 40 na 35 sati, odnosno na sedmosatni radni dan, za šta je imao i obrazloženje.

- Zadovoljan i odmoran radnik je inovativniji, produktivniji i lojalniji, što doprinosi povećanju profita poslodavaca, a veći profit poslodavaca doprinosi i većim prihodima države. Biće više vremena za porodicu, prijatelje i širu zajednicu. Dakle, i ovaj program, kad bude predstavljen u celosti, imaće pozitivan uticaj i na zaposlene i na poslodavce, ali i na državu. Zato je sat vremena manje, u stvari, sat vremena više - objašnjava Spajić.

radnici, fabrika
foto: Shutterstock

Takođe, dodaje da podaci govore da u Crnoj Gori zaposleni imaju jednu od najdužih radnih sedmica u Evropi i to u proseku dužu od 42 sata, što je u odnosu na prosek zemalja EU više za čak šest sati nedeljno, a svi pričaju o evropskim standardima.

Spajić uverava javnost da je nakon uvođenja programa „Evropa sad 1“ Crnoj Gori vraćeno dostojanstvo radnika i duplirana minimalna zarada, a „Evropa sad 2″ je samo korak dalje ka cilju unapređenja položaja radnika u Crnoj Gori.

kurir.rs/b92

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track