POZNATA KAFETERIJA DOŽIVELA SUNOVRAT: Za dva meseca izgubila 11 milijardi $, SVI pozivaju na BOJKOT, a ONI sada mole za oproštaj!
Foto: AP

gašenje?

POZNATA KAFETERIJA DOŽIVELA SUNOVRAT: Za dva meseca izgubila 11 milijardi $, SVI pozivaju na BOJKOT, a ONI sada mole za oproštaj!

InfoBiz -

Jedan od najpoznatijih lanaca kafeterija Starbaks na udaru je kritika i kupaca iz Palestine, ali i iz Izraela. Korporacija je izazvala veliku reakciju nakon što je u zvaničnom pismu izrazila podršku Izraelu.

Sada se suočava sa bojkotom u muslimanskim zemljama i šire, a korisnici društvenih mreža dokumentuju prazne filijale u Kataru, Turskoj, pa čak i na Malti.

- Treba naterati Starbaks da vrati novac na moju karticu. Brisanje mog naloga stupa na snagu odmah - rekao je njihov dugogodišnji konzument.

Ipak, iznenađujuće je da i izraelski aktivisti pozivaju na bojkot. Napali su korporaciju nakon što su zaposleni u Starbaksu izrazili podršku Palestini.

@catchupnews Social media users have been sharing how they are ditching Starbucks for local coffee shops in their area, allegedly having zero regrets #catchupnews #starbucks #boycott ♬ original sound - CatchUp

Menadžment se brzo distancirao od svojih sindikalnih radnika i čak ih je tužio da su se oglasili po političkom pitanju, ali to nije bilo dovoljno da se zaustavi masovni bes.

Međutim, nakon ogromnih gubitaka najpoznatije svetske kafeterije, Starbaks moli za oproštaj. Izvršni direktor je javno rekao da su protiv Palestine i zauvek na strani Izraela, ali pošto je izgubio 11 milijardi dolara za dva meseca, odlučio je da promeni stav.

Jedan korisnik društvene mreže TikTok bio je ogorčen zbog ovoga, te je javno izrazio svoje mišljenje s tim u vezi.

- Njegove reči su da su zauvek na strani Izraela, a sada kaže da je njihov stav jasan i da su na strani čovečanstva. Ne, rekli ste da ste zauvek protiv Palestine, sada se toga i držite - poručuje TikToker.

Nastavio je da negoduje zbog promene stava izvršnog direktora, koji je to učinio samo zbog ogromnih finansijskih gubitaka.

- Hajde da vidimo da li možemo da im dozvolimo da izgube 12 milijardi u narednih nekoliko meseci. Ludo je kako izgubljeni životi miliona nisu dovoljni da budete na pravoj strani čovečanstva, ali zbog izgubljenih milijardi možete brzo izabrati stranu. Bez obzira na to, i dalje ćete završiti godinu sa 20 milijardi. Znam da je to gubitak za vas, ali ljudi u Palestini gube mnogo više - zaključuje TikToker.

kurir.rs/TikTok

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track