DONACIJE STIŽU PREKO BANKOMATA: Donirali 13 miliona dinara organizaciji SOS Dečija sela, pomoć stigla mališanima u Nišu i Raški
Foto: Kurir

podrška porodici

DONACIJE STIŽU PREKO BANKOMATA: Donirali 13 miliona dinara organizaciji SOS Dečija sela, pomoć stigla mališanima u Nišu i Raški

InfoBiz -

Posle uvođenja nove funkcionalnosti na bankomatima AIK Banke, čime su omogućene mnogo jednostavnije i brže uplate donacija humanitarnoj organizaciji SOS dečija sela Srbija, oni nastavljaju sa pružanjem podrške ovoj organizaciji. Ovog puta, zajedno sa Hotelom Grand Kopaonik, donirali su 13 miliona dinara i to Centrima za podršku porodici u Nišu i Raški u kojima čitavi timovi stručnjaka pružaju savetodavnu i edukativnu podršku deci i roditeljima iz ranjivih grupa, a sve u cilju njihovog daljeg osnaživanja i razvoja.

Kolika je važnost ovih centara najbolje govori podatak da su stručnjaci Centra za podršku porodici u Nišu tokom proteklih godina podržali više od 340 porodica, odnosno više od 640 dece i mladih sa smetnjama ili kašnjenjem u razvoju, posebnim potrebama ili nekim oblikom invaliditeta. Ovakav vid podrške i pomoći, pomaže deci i mladima da ne podlegnu životnim izazovima, kao i da očuvaju svoju celovitost i stabilnost.

sos selo
foto: Kurir

Kontinuirana podrška organizaciji SOS Dečija sela Srbija deo je strateškog opredeljenja da se osnaži porodica i obezbede bolji uslovi za odrastanje dece, kroz realizaciju i podršku brojnih projekata u zemlji i regionu. U sklopu istog projekta, osim Centara za podršku porodici u Nišu i Raškoj, podržan je i rad Programa podrške za majke i bebe u Kraljevu. Naime, MK Group i fondacija SOS Dečija sela ove godine nastavile su saradnju dužu od jedne decenije i to u okviru novouspostavljenog programa „Podrška za majke i bebe”.

Kompanija je donirala više od 170.000 evra za adaptaciju, opremanje i rad kuće u okviru ovog programa u Kraljevu. To je kuća koju je upravo kompanija MK Group izgradila za potrebe mladih. Sada je adaptirana i opremljena za rad u okviru Programa podrške za majke i bebe, koji će pomagati trudnicama i porodiljama koje nemaju osnovne uslove za brigu o deci, kao ni podršku porodice ili partnera.

kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track