PRISTUPAČNO, A LEPO: Ovaj grad je treću godinu zaredom zvanično NAJBOLJA EVROPSKA DESTINACIJA za zimsko putovanje
Foto: Shutterstock

PRISTUPAČNO, A LEPO: Ovaj grad je treću godinu zaredom zvanično NAJBOLJA EVROPSKA DESTINACIJA za zimsko putovanje

InfoBiz -

Jesan je uveliko tu, a zimski meseci će doći dok kažete "keks“. Već će uskoro sa svih strana krenuti i ponuda svega što ima veze s novogodišnjim praznicima, pa je vreme da i vi, ako želite da ovu zimu negde putujete, počnete da razmišljate o odredištu.

Na stranici DiscoverCars.com objavili su svoju godišnju lestvicu najboljih destinacija za zimski beg u Evropi, a Krakov je na vrhu već treću godinu zaredom.

Stari grad drugog najvećeg poljskog grada prepun je kul barova, fascinantne istorije i iz godine u godinu beleži sve više gostiju, a opet nije prepun. U njemu svakako vredi obići najveći srednjovekovni evropski trg Rynek Glowny, čudesni dvorac Wawel, a greh je preskočiti i staru jevrejsku četvrt Kazimierz i ne upoznati njenu bogatu istoriju.

Prema istraživanju, Krakov ima prilično povoljne cene najma automobila i hotela, kao i 665 restorana s razumnim cenama. Recimo, pola litra piva koštaće vas u proseku 2,25 evra, što je s obzirom na poskupljenja na svim nivoima, i te kako dobra cena za jedan evropski grad, piše Pun kufer.

Drugom najboljom evropskom zimskom destinacijom u istom istraživanju proglašen je Prag, koji je tek neznatno iza Krakova s ocenom 37 od 50 (Krakov je dobio 38). Na trećem mestu je Brisel.

U TOP 10 našli su se još i Pariz, Budimpešta, Tallin, Berlin, Amsterdam, Beč i Kopenhagen.

(Kurir.rs/B92)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track