UKLJUČITE OSOBE SA INVALIDITETOM U BIZNIS ZAJEDNICU: Ko je prepoznao različitost na poslu biće nagrađen, konkurs je već otvoren

jednakost

UKLJUČITE OSOBE SA INVALIDITETOM U BIZNIS ZAJEDNICU: Ko je prepoznao različitost na poslu biće nagrađen, konkurs je već otvoren

InfoBiz -

Sve kompanije koje sprovode inkluzivne politike mogu da se prijave na konkurs za nagradu za najinkluzivnijeg poslodavca u 2023. u organizaciji Foruma za odgovorno poslovanje i Smart kolektiv.

Ova nagrada se dodeljuje privrednim subjektima koji su pokazali izuzetnost u sprovođenju praksi različitosti, ravnopravnosti i inkluzije u radnom okruženju. Kao parametri za nagradu uzeće se u obzir strategije prepoznatosti i integrisanosti principa inkluzije i različitosti, način na koji je uspostavljeno postojanje politika i procedura koja regulišu ova pitanja, kao i kako se one reflektuju na svakodnevne aktivnosti i inicijative kojima se kompanija bavila tokom ove godine.

FINANSIRA USAID

Četvorogodišnji projekat “Posao po meri: Ekonomsko osnaživanje osoba sa invaliditetom” finansira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) dok ga sprovodi Forum mladih sa invaliditetom, uz učešće ostalih partnera projekta. Realizovanje je predviđeno da bude na nacionalnom nivou, sa fokusom na Novi Sad, Suboticu, Zrenjanin, Valjevo, Niš i Beograd.

- Ovom nagradom želimo da prepoznamo one kompanije koje predvode biznis zajednicu u poslovanju po principima različitosti, jednakosti i inkluzije i time doprinose pozitivnim promenama u čitavom društvu. Samim tim, konkursom želimo da dodatno senzibilišemo biznis zajednicu i širu javnost na temu uključivanja osoba sa invaliditetom i drugih osetljivih grupa na tržište rada - izjavio je Neven Marinović, direktor Foruma za odgovorno poslovanje i Smart kolektiva.

Prijava na konkurs je preko prijavnog formulara koji je potrebno popuniti do 20. novembra i dostaviti na e-mail adresu: kancelarija@odgovornoposlovanje.rs. Na konkurs se mogu prijaviti kompanije sa više od 20 zaposlenih, koje su pitanja različitosti i inkluzije integrisale u svoje poslovne strategije i aktivno rade na inicijativama koje doprinose stvaranju inkluzivnog radnog okruženja.

kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track