POSLE 5 GODINA ČEKANJA DOŠLA NA RED: Počela obnova pruge od Niša do Dimitrovgrada, posao vredan 170 miliona €, a evo ko će raditi
Foto: Kurir

POSLE 5 GODINA ČEKANJA DOŠLA NA RED: Počela obnova pruge od Niša do Dimitrovgrada, posao vredan 170 miliona €, a evo ko će raditi

InfoBiz -

Posle pet godina čekanja radovi na rekonstrukciji i modernizaciji železničke pruge Niš – Dimitrovgrad počeli su konačno, i to na deonici između Staničenja i Pirota.

Iz Infrastruktura železnice saopštavaju da je rekonstrukcija pruge počela podizanjem postojećih, starih koloseka blizu mesta Staničenje.

- Za svega nešto više od sat vremena uklonjeno je prvih sedam polja postojećeg, starog koloseka, ukupne dužine 175 metara - kažu u Infrastrukturama.

Kako je napisao ministar saobraćaja Goran Vesić na svom Instagram profilu, deonica Staničenje – Pirot je prva faza radova u okviru rekonstrukcije i modernizacije pruge Sićevo – Dimitrovgrad, dužine 86 kilometara.

železnice Srbije, pruga
foto: Infrastrukture železnice Srbije

- Rekonstrukcija i modernizacija pruge Sićevo – Dimitrovgrad obuhvata građevinske i pripremne radove za elektrifikaciju i signalizaciju, kao i elektrifikaciju ove deonice, a rok za završetak radova je 1.276 dana - napisao je Vesić.

Objašnjava da neće biti putničkog saobraćaja na ovoj pruzi, a da će teretni funkcionisati u terminima kada ova deonica bude otvorena.

- Radovi između Staničenja i Pirota odvijaće se u vremenskim intervalima od 36-časovnih "zatvora" koloseka na ovoj pruzi, na osnovu dogovora srpske i bugarske železnice - napisao je Vesić.

Podsetimo, bugarska građevinska kompanija Trejs grup predvodi konzorcijum tri firme koje su dobile posao rekonstrukcije i modernizacije pruge od Sićeva do Dimitrovgrada, a kako je ta firma objavila, posao je vredan skoro 170 miliona evra.

kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track