DVE ZNAČAJNE NAGRADE ZA ATLANTIC GRUPU: Posluju i u Srbiji, a priznati u regionu: "Nastavljamo da držimo lestvicu visoko"
Foto: Promo

visoki standardi

DVE ZNAČAJNE NAGRADE ZA ATLANTIC GRUPU: Posluju i u Srbiji, a priznati u regionu: "Nastavljamo da držimo lestvicu visoko"

InfoBiz -

Atlantic grupa, koja je prisutna i na srpskom tržištu, važi za kompaniju koja je predvodnik standarda na regionalnom nivou, a najviše u Hrvatskoj gde joj je sedište. U ovoj zemlji ona se već kotira na berzi i nedavno je sedmi put nagrađena za najbolje odnose s investitorima, što podrazumeva transparentnost u odnosima i tačnost u izveštavanju.

- Nagrada Zagrebačke berze predstavlja izuzetno priznanje našoj kompaniji za nivo transparentnosti i odgovornosti u odnosima prema našim investitorima, Berzi kao centralnoj instituciji i uopšte prema poslovnoj zajednici i zainteresovanoj javnosti. Već je kotiranje u Vodećem tržištu (Prime market) ZSE svojevrstan kompliment za procedure korporativnog upravljanja i zahteva visoki standard izveštavanja, a nagrada je i de facto priznanje za izvrsnost u ovom području - kaže Gabrijela Kasapović, direktorka korporativnih komunikacija u Atlantic grupi.

Pored toga, hrvatska agencija za nadzor finansijskih usluga, HANFA, odmah zatim je istoj kompaniji dala priznanje za najbolju usklađenost s Kodeksom korporativnog upravljanja, i to treću godinu zaredom.

Atlantic Grupa

- Priznanje Hrvatske agencije za nadzor finansijskih usluga za najbolju usklađenost sa Kodeksom ZSE na vodećem tržištu primili smo sa velikim zadovoljstvom, ali i sa obavezom da nastavimo da držimo lestvicu visoko, najpje sami sebi. Od 2007. godine i ulaska na Berzu upoređujemo se sa najboljim vrlo merljivim kriterijumima, a danas među prvima uvodimo i najnovije ESG standarde izveštavanja. Sa njima stiže i novi nivo kompleksnosti, ali i transparentnosti u izveštavanju o svim aktivnostima - ocenjuje Kasapović.

Atlantic je inače na srpskom tržištu prisutan sA tri kompanije – Atlantic Štark, domaći konditor, Atlantic Grand, proizvođač kave, i Atlantic Brands, distributer robe široke potrošnje.

Naša sagovornica ističe da se na svim tržištima gde posluju drže istih standarda:

- Možemo reći da u tom kontekstu Srbija nije bitno drugačija od okruženja. Postoji čitav niz kompanija koje jako kvalitetno posluju i razvijaju izuzetne odnose s partnerima, ulagačima i zaposlenima, i to je okruženje u kakvom mi rado radimo.

kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track