MOŽE LI SE PONOVITI NAFTNI ŠOK IZ 1974? Stručnjak upozorava: NASTAĆE PROBLEM ako se neko od velikih proizvođača uključi u sukob!
Foto: Shutterstock, Kurir tv

RAT I TRŽIŠTE ENERGENATA

MOŽE LI SE PONOVITI NAFTNI ŠOK IZ 1974? Stručnjak upozorava: NASTAĆE PROBLEM ako se neko od velikih proizvođača uključi u sukob!

InfoBiz -

Sukob na bliskom istoku izazvao je bojazan da bi moglo doći do negativnog uticaja na tržištu nafte.

Ovim povodom u jutarnjem programu Kurir televizije gostovali su Mihajlo Gajić, ekonomista i Tomislav Mićović, generlni sekretar Udruženja nafnih kompanija Srbije.

Maihajlo Gajić
foto: Kurir televizija

- Jedan od faktora koji utiče na cenu nafte svakako jeste politička situacija. S pravom se postavlja pitanje šta ako se u sukob uključi neko od velikih proizvođača nafte poput Irana? Ima indicija da je Iran na neki način podržao teroriste Hamasa, ali još uivek o tome nema čvrstih dokaza - rekao je Gajić i dodao:

- Ne treba da zaboravimo da smo 1974. godine imali naftni šok kada su arapske zemlje rešile da smanje proizvodnju nafte nakon poraza u Jom Kipurskom ratu sa Izraelom i na taj način uticale da zapadne zemlje smanje podršku Izraelu. Moguće je da će doći do takvih nekih posledica ako se rat bude nastavio ovom žestinom.

01:02

MOŽE LI SE PONOVITI NAFTNI ŠOK IZ 1974?! Stručnjak upozorava: NASTAĆE PROBLEM ako se neko od velikih proizvođača uključi u sukob!

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Bonus video:

00:48

SRBIJI SU UGALJ I NAFTA BITNIJI OD GASA! Šormaz za Kurir TV šokirao: Ne uvođenjem sankcija Rusiji SAMO GUBIMO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja