"TRŽIŠTE PRETRPANO LAŽNIM REZERVNIM DELOVIMA" Ekspert savetuje: Lako razaznajte da li je kvalitetan deo koji kupujete! (VIDEO)
Foto: Shutterstock

kurir tv

"TRŽIŠTE PRETRPANO LAŽNIM REZERVNIM DELOVIMA" Ekspert savetuje: Lako razaznajte da li je kvalitetan deo koji kupujete! (VIDEO)

InfoBiz -

Jesen je savršeno vreme da se urade generalni servisi na automobilima.

Kako saznajemo, sve više su traženi polovni delovi koje možete poručiti na sajtovima.

O cenama delova za vozila, ali ponudu i potražnju istih, govorio je Saša Mitrović, sa portala Sasomange za auto-moto i nautiku.

00:59

TRŽIŠTE PRETRPANO FALSIFIKATIMA OVIH DELOVA Mitrović savetuje: Lako razaznajte da li je kvalitetan deo koji kupujete!

- Kada govorimo o rezervnim delovima, većina ljudi kupovinom vozila ne razmišlja o tome da li su ti delovi originalni, niti o njihovoj ceni. Naravno, alternativna rešenja postoje. Upozorio bih da često dolazi do falsifikata, savetvao bih da rezervne delove uvek kupuju kod renomiranog prodavca. Takvog prodavca ćete najlakše naći na oglasniku i tamo će se uveriti u garancijske rokove, kvalitet i izbor delova. Prisutna je proizvodnja istih delova od različitih brendova, samim tim od toga zavisi i cena, koja neće biti ista za originalan deo ili neku alternativu - rekao je Mitrović.

Potom je otkrio šta je najtraženije na sajtovima ove branše:

- Na sajtu se traže svi potrošni materijali, a naglasio bih da se naročito traže delovi za mali i veliki servis. Cene se jesu povećale, uglavnom zbog troškova fabričke proizvodnje i resursa za proizvodnju delova. Sve je to podiglo cenu za 10-20 odsto, a što se tiče brendiranih delova, tu je skuplje i za 40 odsto.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

02:35

AUTOMEHANIČAR UPOZORAVA: OVO OBAVEZNO TREBA PROVERITI PRED PUT! Noviji automobili nemaju najbolju bezbedonosnu opremu?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track