"DONEDAVNO JE SVAKO TREĆE VOZILO U SRBIJI IMALO LAŽNU KILOMETRAŽU" Stručnjak otkrio: Ovde ste samo u jednom slučaju sigurni!
Foto: Shutterstock

problem sa polovnjacima!

"DONEDAVNO JE SVAKO TREĆE VOZILO U SRBIJI IMALO LAŽNU KILOMETRAŽU" Stručnjak otkrio: Ovde ste samo u jednom slučaju sigurni!

Novčanik -

Svaki deseti polovni automobil u Srbiji ima vraćenu kilometražu, a šansa da se pri kupovini dobije vozilo s promenjenim brojačem kilometara je,kako navode stračnjaci,veća kada je automobil uvezen iz inostranstva.

Sa druge strane, vozila sa promenjenom kilometražom znatno su skuplja od automobila sa originalnom, što znači da cene takvih četvorotočkaša nisu realne.

Upravo tom temom jutros se bavi i naš reporter Nikola Vujović, a savete kako se zaštiti od prevare udelio je Saša Mitrović, sa portala Sasomange.

01:16

POSTOJI CAKA, PA NI SVETSKI PORTALI NE MOGU GARANTOVATI TAČNOST KILOMETRAŽE Stručnjak: U Srbiji ste samo u 1 slučaju sigurni!

Statistika govori da je 10% automobila vraćena kilometraža, što je znatno bolje u odnosu na period od pre 2-3 godine kada je ovaj slučaj bio zabeležen na gotovo 25-30 procenata:

- Što se tiče vraćanja kilometraža, statistika je, po meni, potpuno nerealna. Da, istina je da je do pre 2-3 godine vraćanje kilometraže bilo prisutno na 25 do 30 odsto vozila, ali sada lanci snadbevanja polovnih vozila koje dolaze u Srbiju više je vezana za operativne lizinge iz inostranstva na prodaju vozila banaka ili prodaju vozila "rent a car" što je sada i najčešći slučaj. Tada ne možete garantovati tu kilometražu iako se ta vozila kupuju sa licitacija.

Potom je rekao da je vozilo sigurno jedino ako je kupljeno na domaćem tržištu:

- Naime, postoji mogućnost skidanja kilometraže pre originalnog servisa. To znači da vozilo za šest meseci može preći servisni interval od 20.000 kilometara, uradite mu servis, nakon godinu dana vi skinete kilometražu za tih 20.000 i dolazite na redovan servis koji će tu kilometražu upisati. Zato sada ni svetski portal ne mogu da garantuju da je kilometraža zaista takva. Što se tiče srpskog tržišta, sigurni ste samo ako je vozilo kupljeno na domaćem tržištu, sve ostalo mora biti podložno detaljnoj proveri.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

02:08

Kurir tv

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track