KUPOVAO POLOVNJAKA U NEMAČKOJ PREKO OGLASA: Pa ostao i bez kola i bez para! 18.700 evra otišlo u nepovrat, a oglas je još onlajn?!
Ilustracija, Foto: Zorana Jevtić

OPREZA NIKAD DOSTA

KUPOVAO POLOVNJAKA U NEMAČKOJ PREKO OGLASA: Pa ostao i bez kola i bez para! 18.700 evra otišlo u nepovrat, a oglas je još onlajn?!

Novčanik -

Ponuda je u početku zvučala dobro: fijat Abarth 595 Competizione, kabriolet, 6.500 kilometara, prva registracija 04/19, sa svim obavljenim servisima...

Muškarac iz Vaderna u nemačkoj saveznoj državi Zaarland,prevaren je za 18.700 evra pri kupovini automobila. Kako pišu nemački mediji, sporni oglas na koji je muškarac naseo još je aktivan.

S obzirom na napetu situaciju na tržištu polovnih automobila, ponuda je u početku zvučala dobro: fijat Abarth 595 Competizione, kabriolet, 6.500 kilometara, prva registracija 04/19, sa svim obavljenim servisima – nudi se privatno za 20.500 evra.

Tako je barem mislio administrativac iz Vaderna koji je navodnog prodavca kontaktirao je putem portala mobile.de.

Ništa nije bilo sumnjivo

Muškarac je “guglao” auto-salon i proverio web stranicu. Ništa mu nije bilo sumnjivo. Nakon što je potpisan kupoprodajni ugovor i dogovoren rok isporuke, muškarac je navodnom trgovcu vozila uplatio 18.700 evra.

“Nažalost, od tada se nisam čuo s trgovcem. Verojatno mogu da se oprostim i od novca i vozila”, rekao je prevareni muškarac.

Oglas je ponovno onlajn

Iz policije u Nordhornu mu je rečeno kako nije prvi koji se javio zbog ove prevare. Međutim, na navedenoj adresi nema auto-salona. “Čini se da salon s automobilima ne postoji”, rečeno je iz policije u Mercigu.

Nekoliko nedelja posle prevare, muškarac je pronašao isti automobil na drugoj internet platformi za prodaju automobila.

Kurir.rs/Fenix-magazin

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track