ZA DIREKTORA EPS-A STIGLO ČAK 40 PRIJAVA! U trci za ovu funkciju sadašnji, ali i bivši čelnici preduzeća
Foto: Shutterstock

energetika

ZA DIREKTORA EPS-A STIGLO ČAK 40 PRIJAVA! U trci za ovu funkciju sadašnji, ali i bivši čelnici preduzeća

InfoBiz -

Konkurs za generalnog direktora Elektroprivrede Srbije (EPS) završen je pre petnaestak dana, tačnije 15. septembra, a na adresu agencije koja je zadužena da uradi selekciju kandidata, stiglo je 40 prijava.

Za mnoge je iznenađenje da se ovoliko kandidata prijavilo za funkciju, jer su postavljeni vrlo visoki kriterijumi, odnosno traže se visoke stručne kvalifikacije.

Prema nezvaničnim informacijama za ovu poziciju konkurisali su sadašnji vršilac dužnosti direktora EPS Dušan Živković, koji je po mnogima već viđen za ovo mesto, ali i njegov prethodnik Miroslav Tomašević. On je, prema pisanju nekih medija, nedavno zbog nepoštovanja radnih obaveza dobio otkaz. Priča se da je jedna od zainteresovanih za ovu vruću fotelju i Mirjana Filipović, državna sekretarka u Ministarstvu energetike iz vremena kada je ovaj resor vodio Aleksandar Antić.

Dušan Živković
foto: Zorana Jevtić

Neki od uslova koje budući direktor EPS mora da ispuni su poznavanje oblasti korporativnog upravljanja, a koje obuhvataju i iskustvo u korporativnim reformama i programima transformacije, finansijski menadžment i poslovni razvoj, što sve kandidat treba da dokaže, odnosno demonstrira tokom intervjua sa Nadzornim odborom.

EPS
foto: BETA Amir Hamzagić

– Što se tiče engleskog jezika, podrazumeva se da je ovo elementarni uslov i očekivanje od kandidata koji pretenduje da vodi kompaniju koja bi trebalo da se reformiše i preuzme ulogu regionalnog lidera. U modernom poslovnom svetu upotreba engleskog jezika neophodan je element i za mnogo niže pozicije od one raspisane konkursom – navodi EPS.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track