ŠVAJCARCI GRADE VELIKI AKVA PARK NA SRPSKOJ PLANINI: Evo kada će turisti moći da uživaju u vrhunskoj atrakciji, ali to nije sve
Foto: Printscreen/ Youtube

sve za turiste

ŠVAJCARCI GRADE VELIKI AKVA PARK NA SRPSKOJ PLANINI: Evo kada će turisti moći da uživaju u vrhunskoj atrakciji, ali to nije sve

InfoBiz -

Iako joj možda mnogi osporavaju preveliku urbanizaciju i betonizaciju u samom centru, planina Zlatibor bez obzira na sve kritike, sve je popularnija.

Brojni turističko-rekreativni sadržaji njen su adut za privlačenje turista, uz nestvarne prirodne lepote koje neosporno ima. Čelnici opštine Čajetina sada idu i korak dalje, pa je na Zlatiboru planirana i izgradnja akva parka.

Vlada Srbije, Zlatibor, park prirode
foto: Nebojša Mandić

- Formirane su parcele za izgradnju akva parka na Zlatiboru, za šta već imamo zainteresovane investitore iz Švajcarske prema čijim zahtevima smo i formirali veličine tih parcela. Očekujem da ćemo nakon raspisivanja ovog oglasa izvršiti prodaju tog zemljišta i da će naredne godine početi gradnja Akva parka Zlatibor - potvrdio je Arsen Đurić predsednik Skupštine opština Čajetina.

Osim akva parka u narednoj godini planirana je i realizacija drugih velikih investicija, koje će takođe dodatno doprineti razvoju turizma na Zlatiboru.

Za deo u okolini Ribničkog jezera koje je i međustanica Gold Gondole planirana je izgradnja i golf terena, najavio je ranije predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović.

kurir.rs/Rina

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja