SINIŠA MALI POSLE USVAJANJA REBALANSA BUDŽETA: Uprkos protivljenju opozicije, izborili smo se za veće plate i penzije
Foto: screenshot RTS

nisu uspeli

SINIŠA MALI POSLE USVAJANJA REBALANSA BUDŽETA: Uprkos protivljenju opozicije, izborili smo se za veće plate i penzije

InfoBiz -

Opozicija je za ova dva dana, umesto argumenata, pokazala da može da se bori samo nasiljem i vrištanjem, obratio se poslanicima potpredsednik Vlade i ministar finansija Siniša Mali po usvajanju predloga rebalansa budžeta za 2023. godinu.

- Imali ste priliku da vidite pravu sliku opozicije, ništa pametno niste čuli od njih osim da vrište, pište, uništavaju narodnu imovinu. Hteli su da spreče usvajanje rebalansa budžeta kojim se daje mogućnost penzionerima da dobiju veće penzije, prosvetarima i medicinskim sestrama da dobiju veće plate, majkama i deci pomoć od 10.000 dinara. Hteli su da spreče dalje investicije i izgradnju bolnica, domova zdravlja...- rekao je ministar.

On je naveo da će ovim rebalansom imati veće plate za zaposlene u prosveti, zdravstvu, socijalnoj zaštiti.

- Od 1. oktobra idemo sa većim penzijama, do kraja ovog meseca sa isplatom 10.000 dinara za sve majke i samohrane očeve, zatim 35 milijardi dinara dodatnih subvencija za poljoprivrednike, 3,9 milijardi dinara za retke bolesti i lečenje u inostranstvu. Nastavljamo sa investicijama, izgradnjom domova zdravlja, puteva... - naveo je Mali.

Očekuje se da u narednom periodu na sednici Parlamenta bude i budžet za 2024. godinu.

kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja