NASEO NA OGLAS NA FEJSBUKU, OSTAO BEZ 28.000 EVRA: Hteo da zgrne lovu, a ostao praznih ruku! Nasela i žena (61)
Foto: Shutterstock

NASEO NA OGLAS NA FEJSBUKU, OSTAO BEZ 28.000 EVRA: Hteo da zgrne lovu, a ostao praznih ruku! Nasela i žena (61)

InfoBiz -

Putem oglasa na društvenoj mreži muškarac (52) iz Bjelovara prevaren je za više od 28.000 evra, objavila je policija.

Prevareni je prijavio da je u maju ove godine na društvenoj mreži pronašao oglas za trgovanje kriptovalutama.

Nakon uplate novca za kupovinu kriptovalute primio je više telefonskih poziva s inostranih telefonskih brojeva u kojima su mu tražili da uplati novac za proviziju, osiguranje i porez na osnovu ostvarene dobiti.

Muškarac je u više navrata uplatio zatražene iznose, ali dobit od ulaganja u kriptovalute nije dobio, čime je oštećen za više od 28 hiljada evra.

Prevaru je prijavila i žena (61) koja je na društvenoj mreži pronašla oglas za kreditiranje. Kontaktirala je sa oglašivačem kojem je ustupila svoje lične podatke i podatke o bankovnom računu.

Za isplatu kredita od nje je u tri navrata zatražena uplata novca za javnobeležničke troškove i porez. No nakon uplate svih troškova od više od dve hiljade evra nije dobila kredit.

Iz policije upozoravaju kako je potreban dodatan oprez prilikom ulaganja ili kreditiranja putem oglasa na društvenim mrežama jer je veliki deo takvih oglasa lažan i cilj im je prevara. Posebno treba biti sumnjičav prema ponudama koje obećavaju sigurnu investiciju, povrate i veliku dobit, a kod kreditiranja vrlo povoljne uslove za realizaciju i otplatu kredita.

Pre ovakvih novčanih transakcija bilo bi dobro zatražiti nepristrani finansijski savet. Ako ste jednom uložili u prevaru, prevaranti će vas verovatno ponovno ciljati ili prodati vaše podatke drugim prevarantima zato se čuvajte budućih prevara, upozoravaju iz policije.

Kurir.rs/Index

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track