OVA BANKA NEĆE POVEĆATI CENE USLUGA: Narodna banka Srbije pozvala ostale da slede njen primer: "Ovo je odgovornost na delu!"
Foto: Shutterstock

poštuju klijente

OVA BANKA NEĆE POVEĆATI CENE USLUGA: Narodna banka Srbije pozvala ostale da slede njen primer: "Ovo je odgovornost na delu!"

InfoBiz -

Narodna banka Srbije pozdravlja odluku Banke Poštanska štedionica da i od 1. septembra nastavi sa primenom umanjenih naknada za platne usluge i poziva i ostale banke u Srbiji da pokažu jednaku odgovornost prema svojim klijentima, savesno poslovno ponašanje i primenu dobre poslovne prakse u svakom delu svog poslovanja.

Podsećamo da je NBS u prethodnoj godini preduzela čitav niz aktivnosti, čiji je neposredan rezultat odluka svih banaka koje su povećavale naknade za platne usluge građanima od 1. januara 2021. godine da te naknade u narednih godinu dana, a počev od 1. septembra 2022. godine umanje za 30 odsto ili ih vrate na nivo pre njihovog povećanja.

Tom prilikom je NBS kao trajnu meru donela Odluku o platnom računu sa osnovnim uslugama, koja je na raspolaganju svim građanima, a kojom je ograničena cena paketa platnog računa sa osnovnim uslugama na maksimalan iznos od 150 dinara i kojom je propisana garantovana sadržina ovog platnog računa.

- Nastojaćemo da banke i drugi pružaoci usluga, pored održanja stabilnosti svoga poslovanja i poboljšanja kvaliteta svojih usluga, dodatnu pažnju posvete daljem obezbeđenju dugoročno održivog poslovnog odnosa s klijentima, građanima i privredom. Tržišna ekonomija podrazumeva svest da banke postoje zbog klijenata i ova odluka "Poštanske štedionice" to dokazuje. Кao što vidite ne mora sve naredbom. Ovo je odgovornost na delu! - zaključila je guverner Jorgovanka Tabaković.

kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track