BANKA NE DA KREDIT ONIMA KOJI SE KOCKAJU ILI KLADE! Iz Efektive objasnili: To je legitimno, a evo i ŠTA DA RADITE AKO VAS ODBIJU!
Foto: Dado Đilas, Dado Djilas/Ilustracija

rizično

BANKA NE DA KREDIT ONIMA KOJI SE KOCKAJU ILI KLADE! Iz Efektive objasnili: To je legitimno, a evo i ŠTA DA RADITE AKO VAS ODBIJU!

InfoBiz -

Pojedine banke pooštrile su kriterijume i uslove za odobravanje kredita. Nedavno je jedan klijent odbijen jer je posećivao sajtove za odrasle, a skoro su jednog čoveka odbili zbog kladionice!

Kako je na svojim društvenim mrežama objavilo udruženje "Efektiva" jedan klijent je odbijen za kredit zato što se kladio.

- Legitimno je pravo banke da ne odobri kredit klijentu kog smatra rizičnim. Eto, ako niste znali, banka i zbog klađenja može da odbije zahtev za kredit, čak i ako su svi drugi uslovi ispunjeni - navodi se u objavi "Efektive".

Navode da je rešenje za ovog gospodina da ode u drugu banku, koja neće imati uvid u transakcije prethodnog računa, i tamo aplicira.

kredit, banka, klađenje, kocka
foto: Printscreen Facebook

- Mada, najbolje je i ne uzimati ga i sa bankama imati što manje posla. Često nas ljudi pitaju da li mogu da tuže banku jer ih je odbila za kredit. Naravno da ne, jer pravo je banke, kao i svakog od nas, da bira kome će pozajmiti svoj novac! - zaključuje se njihovoj objavi.

Pojedini korisnici pozdravljaju ovaj potez banke, jer je kako kažu, kockanje rasturilo mnoge porodice.

- Možda će konačno početi da izbegava kladionice - navodi se u jednom od komentara.

Jedan korisnik dodao je da nigde u Evropi ne bi mogao da podigne kredit ako se kocka.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track