ŠOK-CENA PRŽENICA U BG RESTORANU: Tolike pare za jelo od bajatog hleba, jajeta i malo mleka, narod u čudu! A ovo su plate radnika
BEOGRAD - Glavni grad vrvi od kafića i restorana, a neki su vremenom stekli vrlo zavidnu reputaciju. Takvi lokali su krcati cele godine, i to uprkos visokim cenama usluge.
Što se tiče doručka, koji je po pravilu najjeftniji, stvari stoje ovako:
Klasična jaja (omlet, kajgana, jaje "na oko") koštaju skoro 500 dinara
Topli sendvič napravljen od prženica, sa sirom, pančetom i jajima je čak 700 dinara
Sendvič s piletinom i pomfritom je takođe 700 dinara
Obrok salate su uveliko premašile iznos od 1.000 dinara, a isto tako i burgeri. Postoji čak varijanta od 3.500 dinara. Doduše, reč je o "bogatom" jelu, gde ima čak 800 grama mesa.
Slične cene, pa i veće, sreću se i u drugim prestoničkim objektima.
Ali, ko je zaslužan za njih? Tu su kuvar za topla jela, kuvar za hladne obroke, pomoćni kuvar, konobari, zatim šefovi smena i menadžeri - zaduženi za kompletnu organizaciju.
Na osnovu oglasa koji je postavljen na Instagram stranici jednog beogradskog restorana, može se zaključiti da najveća plata ide šefu smena u kuhinji, a potom "majstoru" za topla jela.
Pomenuti restoran u ovom momentu traži čak devet novih radnika, što govori i da je potražnja sve veća, tj. da im klijentele ne manjka. Pomoćni kuvari mogu da zarade do 80.000, a poslastičari do 90.000 dinara mesečno.
Kurir.rs/Telegraf Biznis
PRLIĆI VEĆ ČETVRT VEKA ZARAĐUJU OD OVE UNOSNE BILJKE: Traži minimalna ulaganja, ne napadaju je bolesti i insekti - Na svom imanju uzgajaju 800 sadnica