01:43

PLATA I DO 120.000, A NIKO NEĆE DA RADI! Ovo zanimanje je među NAJTRAŽENIJIMA u Srbiji, a evo šta je problem

poslovna ponuda

PLATA I DO 120.000, A NIKO NEĆE DA RADI! Ovo zanimanje je među NAJTRAŽENIJIMA u Srbiji, a evo šta je problem

InfoBiz -

PR menadžer Infostud-a Miloš Turinski ukazao je gostujući u emisiji "Puls Srbije" na Kurir televiziji na problem nedostatka profesionalnih vozača.

Trenutno u Srbiji fali 12.000 profesionalnih vozača, od kojih 8.000 fali za drumski saobraćaj, a 4.000 za autobuse.

Turinski ističe da ovaj problem na tržištu vlada već jednu deceniju, tačnije od ukidanja vojnog roka.

- 12.000 profesionalnih vozača fali, po podeli 8.000 koji su za drumski saobraćaj i 4.000 za autobuse. Ta brojka se prethodna četiri meseca nije menjala. Iz godine u godinu ovaj problem je tekući, na našem tržištu je već deceniju. Problem je nastao kada je ukinut vojni rok, tada su svi koji su bili obavezni da služe vojni rok imali su obuku za vozača kamiona i po završetku vojnog roka su mogli da se bave tim zanimanjem - izjavio je Turinski gostujući u emisiji "Puls Srbije" i dodao:

- Društvo nam je sve starije, stariji iskusniji vozači idu u penziju a mladih nema. Polaganje i dobijanje licence za ove kategorije nije jeftino uopšte, samo polaganje za dozvolu i nije toliko skupo ali licenca jeste. Druga stvar, za autobuse imate starosnu granicu. Morate imati 24 godina da biste mogli da polažete za autobus - rekao je Turinski.

Prema pisanju portala Mondo, mnoštvo je poslovnih ponuda u kojima se traže vozači, ali uprkos tome što zarada može da dostigne i do 120.000 dinara mesečno, u Srbiji postoji veliki nedostatak ove radne snage

Kurir.rs/M.L.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

02:50

PLATA DOBRA, POSAO STABILAN! Mnogi napustili rad u inostranstvu da bi došli u Bor i zaposlili se baš u OVOJ KOMPANIJI!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track