02:33

Cene nekretnina neće padati!

nekretnine

DA LI ĆE CENE STANOVA NASTAVITI DA RASTU? Stručnjak izneo poražavajuće prognoze Evo kada se može očekivati konačan pad

InfoBiz -

Cene stanova neće padati sledeće godine, a verovatno će ostat ovakve i u narednim godinama.

Deficit je u kvalitetnim stanovima kada pričamo o kvadraturi ili o stanovima koji nisu u suterenu ili na poslenjem spratu.

Katarina Kuzmanović za Kurir televiziju nam je malo bolje to pojasnila.

- Neće biti skoro stagnacije, za sve one koji se nadaju da će balon pući, balona nema. Cene rastu i u uzlaznoj su putanji već nekoliko godina, tako će nastaviti i narednih godina, a ja lično predviđam i u 2023. godini. Naše tržište je zdravo, prosto je investiciono

stanovi, Nekretnina
foto: kurir televizija

.

Katarina nam je i otkrila šta se to još kupuje pored stanova.

- Kupuje se sve stanovi najviše naravno, ali kako je korona krenula tako je nastupio porast prodaje zemljišta i placeva, ali i vikendica koje su posebno popularne u poslenje vreme. Kupuju se i garaže, koja je jako dobra investicija s obzirom da u Beogradu i Novom Sadu imate problem sa parkiranjem - ističe Katarina.

stanovi, Nekretnina
foto: kurir televizija

Takođe dodaje da srpsko tržište nije toliko razvijeno i da je kupovina stanova najpribližnija investiranju.

- Srbi vole da kupuju stanove. Srpsko tržište nije toliko razvijeno, pa ne postoje drugačiji vidovi investiranja i ono što je najpribližnije to je kupovina stanova. Najviše kupovina u Beogradu, Novom Sadu ali sad imamo i neka nova tržišta kao što je Zlatibor.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

03:48

FLEKSIBILNO RADNO VREME, POVOLJNI STANOVI I NOVČANA POMOĆ: Miladin Kovačević izneo moguće mere za poboljšanje prirodnog priraštaja

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja