Kravčenko:Završetak Rafinerije u novembru
Foto: Print Screen

Kravčenko:Završetak Rafinerije u novembru

InfoBiz -
NIS je na dobrom putu da modernizaziju Rafinerije završi u planiranom roku i već priprema studije za nastavak rekonstrukcije tog pogona za preradu nafte, rekao je Kravčenko

PANČEVO - Generalni direktor Naftne industrije Srbije (NIS) Kiril Kravčenko izjavio je da će modernizacija Rafinerije Pančevo biti završena u novembru ove godine.

NIS je na dobrom putu da modernizaziju Rafinerije završi u planiranom roku i već priprema studije za nastavak rekonstrukcije tog pogona za preradu nafte, rekao je Kravčenko prilikom posete Rafineriji ministarke energetike Zorane Mihajlović.

Modernizacija Rafinerije je počela u 2009. godini, a nakon puštanja tog postrojenja u rad, kako je istakao Kravčenko, emisija ugljen dioksida će biti 10 odsto niža od zakonom propisane granice. Generalni direktor NIS-a i ministarka energetike su obišli rezervoare za sladište tečnog naftnog gasa čija izgradnja je zavrsena, ali nisu pošteni u rad, a omogućiće istovremeno čuvanje najmanje 6.000 kubnih gasa. Vrednost radova je devet miliona evra.

Zorana Mihajlović je kazala da će Srbija konačno imati rafineriju koja će proizvoditi derivate evro 5 kvaliteta. "Nadam se da će NIS nastaviti modernizaciju i da će za dve do tri godine biti realizovani novi projekti", rekla je Mihajlović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track