DS UPUTILA ZAHTEV VLADI SRBIJE: Neophodno osnivanje Fonda za razvoj agrara
Foto: Dado Đilas

Optužbe za plansko uništavanje domaće poljoprivrede

DS UPUTILA ZAHTEV VLADI SRBIJE: Neophodno osnivanje Fonda za razvoj agrara

InfoBiz -

Demokratska stranka (DS) zatražila je danas od Vlade Srbije da poveća subvencije za poljoprivredu i da osnuje Fond za razvoj agrara preko koga će beskamatno kreditirati poljoprivredne proizvodjače

"Nakon novogodišnjeg slavlja vraćamo se u sumornu realnost u kojoj domaća poljoprivreda preživaljava najteže trenutke posle '90-tih godina prošlog veka", izjavio je zamenik predsednika DS Igor Salak

Po njegovoj oceni "Vlada Srbije kao da planski uništava domaću poljoprivredu jer je već sada izvesno da će 2017. biti teža od prethodne" i da će "u posebno teškoj situaciji biti proizvodjači mesa i mleka"

DOBRE VESTI ZA DOMAĆE POLJOPRIVREDNIKE: Prvi novac iz iz evropskih fondova u drugoj polovini 2017.

"Plan DS za poljoprivredu podrazumeva povećanje subvencija i osnivanje Fonda za razvoj agrara, koji bi kroz beskamatne kredite poljoprivrednim proizvodjačima omogućio da razvijaju svoje poslovanje", rekao je Salak.

Foto: Beta
Foto: Beta

On smatra i da je "neophodn promeniti model subvencionisanja i učiniti ga delotvornijim kako bi ograničeni resursi bili što bolje rasporedjeni"

DEVENPORT: Srbija može da koristi EU fondove za poljoprivredu

"Naš cilj je da od poljoprivrede zaradjuju i proizvodjači i potrošači, kao i država kroz ubiranje poreza, a ne interesne grupe koje štiti Vlada Srbije", rekao je Salak.

On je doao i da "Srbija u oblasti poljoprivredne proizvodnje i trgovine ima obaveze koje proističu iz Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, ali medju tim obavezama nije i uništavanje sopstvene poljoprivredne proizvodnje".

Foto: Dado Đilas
Foto: Dado Đilas

"Umesto da pregovore sa Evropskom unijom vodi stručno i odgovorno, o odsustvu znanja, takta i veštine u pregovaranju naše vlade u evropskim krugovima već se pričaju vicevi i anegdote", zaključio je Salak.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track