LUDILO: Mrtav Slobadan Milošević legalizuje vilu za 50.000 dinara!
Foto: Profimedia

Na divlje gradio i bivši predsednik Srbije

LUDILO: Mrtav Slobadan Milošević legalizuje vilu za 50.000 dinara!

InfoBiz -
Milošević je naveden kao podnosilac zahteva za legalizaciju 682 kvadrata u Tolstojevoj 33 iz 2010, iako je preminuo četiri godine ranije

BEOGRAD - Slobodan Milošević, bivši predsednik Srbije i SR Jugoslavije, bespravno je izgradio 682 kvadrata u Ulici Tolstojeva 33, te je 2003. godine podneo zahtev za legalizaciju, ali je isti ponovljen 2010, i to pod njegovim imenom iako je preminuo četiri godine ranije, otkriva Kurir.Do danas ovaj zahtev nije rešen, pa će vila na Dedinju biti ozakonjena u skladu s najnovijim propisom koji se bavi bespravnom gradnjom - Zakonom o ozakonjenju, koji predviđa taksu od 50.000 dinara za ozakonjenje objekta većeg od 300 kvadrata.Naime, Milošević je jula 1991. od Grada Beograda kupio kuću od 325 kvadrata u Tolstojevoj za 7,38 miliona dinara ili 22.600 dinara po kvadratu, a rok otplate bio je 38,5 godina. Nemačka marka je, kako su ranije objavili mediji, tada vredela 14 dinara, ali je početnu sumu dolazeća inflacija svela na oko 2.000 maraka, koliko je Milošević platio za vilu.

Crno na belo... Bivši predsednik se navodi kao podnosilac zahteva za legalizaciju
Crno na belo... Bivši predsednik se navodi kao podnosilac zahteva za legalizaciju

U međuvremenu je vila renovirana, pa je prvi zahtev za legalizaciju Miloševićev advokat podneo 2003, kada je bivši lider SPS već bio u zatvoru u Hagu. Tu je i umro u martu 2006, ali je novi zahtev za legalizaciju predat 2010. i u zvaničnoj dokumentaciji Grada Beograda, u rubrici „podnosilac zahteva/investitor/vlasnik“, navodi se ime Slobodana Miloševića. U tom zahtevu se navodi da je reč o rekonstruisanom i adaptiranom objektu bez građevinske dozvole površine 682 kvadrata, kao i da na toj lokaciji postoje i voćnjak i dvorište od 86 ari.Inače, posle bombardovanja 1999. porodica Milošević se preselila u vilu Mir u Užičkoj, ali se supruga Mirjana Marković vratila u Tolstojevu 33 posle hapšenja Miloševića aprila 2001, odakle je otišla 2003. Kuću su posle Miloševićeve smrti nasledili supruga Mirjana i ćerka Marija, dok se sin Marko odrekao svoga dela u korist majke.U Gradu Beogradu juče nisu imali komentar povodom legalizacije kuće Slobodana Miloševića.

Bespravna vilaSTANARI DI STEFANO I JOCA AMSTERDAM Tolstojeva 33 ponovo se pojavila u javnosti krajem aprila 2009, kada je u njoj uhapšen Sreten Jocić zvani Joca Amsterdam. On je priveden pod sumnjom da je umešan u ubistvo Ive Pukanića, vlasnika zagrebačkog lista Nacional, ali je posle suđenja oslobođen. U medijima se tvrdilo da je kuću Jociću preko posrednika iznajmila Mira Marković. Prema pisanju nekih medija, u Tolstojevoj 33 živeo je i Ðovani di Stefano, prijatelj i saradnik pokojnog Željka Ražnatovića.

Potencijalni kupacI ĆAZIM BI U VILUKo danas živi u toj vili - nije poznato, mada su se u više navrata pojavljivale informacije da se vila prodaje, a kao kupac se pominjao i Ćazim Osmani, kontroverzni albanski biznismen.

Za 84.221 dinarKUĆU U UŽIČKOJ 34 PAZARIO DVA DANA PRED BOMBARDOVANJEZanimljivo je da je Milošević samo dva dana pred NATO bombardovanje 1999. od države kupio i kuću u Užičkoj 34, na placu koji se nastavlja na plac u Tolstojevoj 33. Posle oktobarskih promena država je tražila poništenje ugovora, a spor o tome nije završen. Tadašnji predsednik SRJ je 15. marta 1999. tražio da mu država dodeli kuću od 94 kvadrata u Užičkoj 34, sutradan mu je data, 19. marta je zaključen ugovor o zakupu, a 22. potpisan ugovor o otkupu. Milošević je kuću u Užičkoj 34 kupio za 84.221 dinar.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track