SERTIĆ: Fabrika kablova ima budućnost
Foto: Ceca Vionović Dobila Na Mali

Vlada Srbije brine o jagodinskoj privredi

SERTIĆ: Fabrika kablova ima budućnost

InfoBiz -
Imate proizvod koji je prepoznat i na istoku i na zapadu, poručio je ministar privrede

Ministar privrede Željko Sertić obišao je pogon jagodinske Fabrike kablova sa predsednikom Skupštine grada Jagodine Draganom Markovićem Palmom.

“Fabrika kablova ima potencijal i proizvod koji je prepoznatljiv i na istoku i na zapadu“, istakao je ministar Sertić. On je ocenio da Fabrika kablova u Jagodini ima šansu za održivo poslovanje, ali nažalost ima ogroman dug iz prošlosti - jedan veliki prema državi a drugi su komercijalni.

"Fabrika ima potencijal i može da radi, ima proizvod koji je prepoznat i na istoku i na zapadu", rekao je Sertić u Fabrici kablova gde je razgovarao sa poslovodstvom i sindikatima. Predsednik Skupštine grada Marković se zahvalio Vladi i resornom ministarstvu što vode računa kako da pomognu preduzećima i fabrikama, koje imaju probleme a u fazi su restruktuiranja.

"Ono što je važno za Kablove da će o njima od danas otići druga slika, ne kao do sada da loše radi, jer kada imate takvu etiketu neće niko sa vama da pravi velike ugovore. Važno je da se vidi kako da se isplate radnici dugovanja koja potražuju, predlog je da ti radnici dobiju jednu od fabrika, odnosno lokaciju, to je najbezbolnije i najsigurnije i fabrika da izađe iz problema i kako da radnici dođu do para “ , istakao je Marković.

S. Vojinović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track