VULIN: U avgustu za 2,81 odsto zaposlenih više nego prošle godine
Foto: Marina Lopičić

Uprkos poteškoćama

VULIN: U avgustu za 2,81 odsto zaposlenih više nego prošle godine

InfoBiz -
Pozivajući se na podatke Nacionane službe zapošljavanja, Vulin je rekao da je u avgustu zaposleno 1.235 ljudi

BAČKA PALANKA - Srbija beleži rast zaposlenosti od 2,81 odsto više u prošlom mesecu u odnosu na isti period prošle godine, rekao je danas u Bačkoj Palanci ministar rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

Pozivajući se na podatke Nacionane službe zapošljavanja, Vulin je rekao da je u avgustu zaposleno 1.235 ljudi.

Tokom posete firmi "DIV trades" u Bačkoj Palanci, ministar je rekao da je u ovom trenutku najbitnije zadržati političku stabilnost koja će učiniti da ekonomski pokazatelji budu još bolji.

Prema njegovim rečima, sve zemlje u regionu imaju slabije ekonomske pokazatelje od Srbije upravo zbog toga što nemaju takvu političku stabilnost.

"Mi smo imali i poplave i razne druge nepogode, ali je rukovodstvo zemlje održalo stabilnost, što se na kraju vidi i na ekonomskim pokazateljima, koji su sve bolji i bolji", rekao je Vulin.

On je ukazao i na pojačani rad inspekcijskih službi koji sprecavaju rad na crno.

"Inspekcija rada je izvršila više od 4.000 kontrola i pronašla da 1.135 radnika radi na crno, od čega je kasnije 950 zaposleno", rekao je Vulin.

Govoreći o firmi čije je pogone danas obišao u Bačkoj Palanci, Vulin je rekao da se radi o kompaniji koja nije koristila "nijedan dinar državnih sredstava", već je isključivo koristila sopstveno znanje i sopstvenu preduzetničku hrabrost.

"Zaista je prijatno biti u firmi koja konstantno povećava broj zaposlenih i koja neprestano radi na sopstvenom širenju", rekao je Vulin.

Predsednik opšine Bačka Palanka Aleksandar Đedovac rekao je da je Bačka Palanka poznata po tome da ima mnogo uspešnih privatnih preduzeća.

"Opštinska administracija čini sve kako bi olakšala rad privatnim firmama kroz smanjenje opštinskih taksi", rekao je Đedovac.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track