SLETEO NA AERODROM: Novi avion u floti Er Srbije
Foto: Nemanja Pancic

Šesti ATR

SLETEO NA AERODROM: Novi avion u floti Er Srbije

InfoBiz -
Dolaskom dodatnog aviona, Er Srbija sada upravlja flotom od 16 letelica - osam aviona Erbas A319, dva aviona Erbas A320, tri aviona ATR 72-200 i tri aviona ATR 72-500

BEOGRAD - Kompanija Er Srbija saopštila je da je nabavila još jedan avion ATR 72-500 u crvenoj, plavoj i beloj boji, koji će se uskoro pridružiti floti nacionalnog avioprevoznika. Novopristigli avion Er Sribije, koji nosi registraciju YU-ALV, sleteo je na aerodrom Nikola Tesla u Beogradu.

To je šesti avion ATR u floti Er Srbije, koji je prebojen i čija je unutrašnjost u potpunosti renovirana. Generalni direktor Er Srbije Dane Kordić je izjavio da je dolazak ATR deo strategije pažljivog usklađivanja razvoja mreže destinacija sa odgovarajućim avionima.

"Izbor aviona ATR je logičan korak, jer su te letelice poznate po pouzdanosti u različitim uslovima leta i idealne su za letove na našim linijama u okviru regiona. Naši piloti i posada poznaju taj tip aviona veoma dobro, tako da on može biti raspoređen odmah po završetku potrebnih formalnosti i pružiti dodatni kapacitet u jeku letnje sezone", rekao je Kordić.

Dolaskom dodatnog aviona, Er Srbija sada upravlja flotom od 16 letelica - osam aviona Erbas A319, dva aviona Erbas A320, tri aviona ATR 72-200 i tri aviona ATR 72-500. Er Srbija je takođe osnovala namenski čarter brend, Aviolet, čije letove obavljaju četiri rebrendirana i renovirana aviona Boing B737-300.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja