ULAGANJE KINE: Dačić na samitu 16 premijera u Bukureštu
Foto: BETA AP

Veliki skup u Rumuniji

ULAGANJE KINE: Dačić na samitu 16 premijera u Bukureštu

InfoBiz -
Na sastanku će, uz premijera Srbije, učestovati i ministri energetike i saobraćaja Zorana Mihajlović i Aleksandar Antić

BUKUREŠT - U Bukureštu danas počinje samit premijera 16 država srednje i istočne Evrope i premijera Kine, na kojem delegaciju Srbije vodi premijer Ivica Dačić.

Na dvodnevnom samitu razmatraće se program Vlade Kine za ulaganje 10 milijardi evra u razvoj infrastrukture u 16 zemalja istočne i srednje Evrope, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju s medijima.

Na sastanku će, uz premijera Srbije, učestovati i ministri energetike i saobraćaja Zorana Mihajlović i Aleksandar Antić.

Sastanak sa Orbanom

Dačić se sastao danas u Bukureštu sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom. Kasnije po podne premijer Srbije će imati odvojeni susret i sa predsednikom kineske vlade. Glavna tema razgovora sa Orbanom i Kećijangom biće, kako je pre nekoliko dana najavio sam Dačić, realizacija zajedničkog projekta brzih pruga na relaciji Budimpešta - Beograd.

Posle bilateralnih susreta, javnosti će biti predstavljena inicijativa Beograd -Budimpešta, a predviđena je i zajednička konferencija za novinare trojice premijera. U delegaciji sa premijerom Srbije su i ministarka energetike Zorana Mihajlović i ministar saobraćaja Aleksandar Antić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track