Danas prvi let Er Srbije na liniji Beograd - Abu Dabi
Foto: Tanjug

Poleće u 16 časova

Danas prvi let Er Srbije na liniji Beograd - Abu Dabi

InfoBiz -
U Abu Dabi će prvi letom nove nacionalne aviokompanije otputovati delegacija iz Srbije koju predvodi prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić

BEOGRAD - Nacionalna aviokompanija Er Srbija danas će promotvnim letom otvoriti redovnu liniju Beograd-Abu Dabi i tako zvanično početi da radi.

U Abu Dabi će prvi letom nove nacionalne aviokompanije otputovati delegacija iz Srbije koju predvodi prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić, kao i predstavnici medija. Svečani ispraćaj prvog aviona nove flote Er Srbije, erbasa A319, zakazan je za 16 časova na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla".

Uoči leta obratiće se vicepremijer Vučić i generalni direktor Er Srbije, Dane Kondić.

Svečani doček aviona iz Abu Dabija zakazan je za nedelju, u 5.55 časova ujutru, a izjave će tim povodom dati generalni direktor beogradskog aerodroma, Velimir Radosavljević, i direktor Direkcije za letačku delatnost Er Srbije, Slobodan Radulović.Sa beogradskog aerodroma "Nikola Tesla" u zimskom redu letanja, od 27. oktobra ove do 29. marta naredne godine, leteće srpska nacionalna aviokompanija Air Serbia i 33 strane aviokompanije.Prema najavama iz Air Serbia, pored postojećih 29 linija u zimskom redu letenja biće uvedeni i letovi do Abu Dabija, Banjaluke, Bukurešta, Ljubljane i Praga, kao i sedam novih trasa u periodu izmedju januara i aprila.Kako se navodi u saopštenju Direktorata civilnog vazduhoplovstva Srbije strane aviokomanije će leteti za 40 odredišta u Evropi, Africi i Bliskom istoku.Odobrenje za redovni putnički i teretni aviosaobraćaj dobilo je 29 aviokompanija, dok će na osnovu do sada prispelih i odobrenih zahteva, čarter saobraćaj obavljati četiri strane kompanije.Dodaje se da lista stranih avioprevoznika nije konačna jer se očekuju zahtevi još nekih kompanija koje su zainteresovane za srpsko tržište.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track