U Botaničkoj bašti predstavljeni su dosadašnji rezultati projekta „Zasadi drvo“ kao i planirane aktivnosti, uz prisustvo partnera i ambasadora projekta, predstavnika diplomatskog kora, poznatih ličnosti i influensera. Događaj je zvanično otvorila Irena Petrović, direktorka WMG fondacije.

- Kada smo 2019. godine započeli projekat, ni slutili nismo da će prerasti u najveći projekat masovne sadnje u ovom delu Evrope. Iza nas je pet ciklusa, u kojima smo ostvarili neverovatne rezultate. Posadili smo 800.000 stabala na 400 lokacija. Sakupili smo 8 tona semena, a dve deponije pretvorene su u zelene oaze. Paralelno sa akcijama sadnje, stalno smo radili na podizanju svesti o značaju zdrave životne sredine kroz različite aktivnosti - izjavila je Irena Petrović, direktorka WMG fondacije.

Sequence 02.00_00_26_06.Still001.jpg
Kurir Televizija 


Projekat „Zasadi drvo“ nije samo običan projekat, već je postao simbol partnerstva i kolektivne predanosti, ali i odgovornosti. Tanja Kostić, vođa tima za društvenu odgovornost i PR dm Srbija, tim povodom je izjavila

- Kao neko ko je direktan učesnik sadnje tokom ovih prethodnih godina, zajedno sa brojnim volonterima, koleginicama i kolegama, mogu da kažem da nam je projekat „Zasadi drvo“ doneo mnogo. Nadogradili smo svoja znanja, stekli nova iskustva iz oblasti zaštite životne sredine i očuvanja šuma - rekla je Tanja Kostić, vođa tima za društvenu odgovornost i PR dm Srbija.

Sequence 02.00_01_36_00.Still003.jpg
Kurir Televizija 

Cilj svih učesnika je da se do kraja aprila 2025. godine zasadi još 200.000 sadnica, čime bi se dostigla impresivna brojka od milion posađenih stabala.

- Tokom ovog puta mnogo smo naučili i trudili smo se da sve što smo naučili, bilo kroz naše medije, sadnje ili događaje, prenesemo dalje u nadi da će to izazvati lančanu reakciju i podstaći dalje širenje brige o našoj zemlji i ekologiji - izjavila je Ana Aleksić, članica uprave WMG i CEO WMG Media, predsednica Upravnog odbora WMG fondacije.

Sequence 02.00_02_10_12.Still004.jpg
Kurir Televizija 


Sadnja drveća ne predstavlja samo ekološki cilj, već i simbol društvene odgovornosti kompanija koje prepoznaju važnost zaštite životne sredine.

- Projekat „Zasadi drvo“ je jedna od bačenih rukavica celom regionu Zapadnog Balkana, koji bi morao da poveća procenat pošumljenosti kao odgovor na klimatske promene i izazove koji nas očekuju - rekao je Siniša Mitrović, rukovodilac Centra za cirkularnu ekonomiju.

Sequence 02.00_02_47_09.Still005.jpg
Kurir Televizija 


Projekat „Zasadi drvo“ su podržale i ambasadorke projekta, glumica Hristina Popović i mlada sportistkinja Aleksandra Perišić. Jedno je sigurno – zajednička posvećenost i trud pokazali su da se udruženim snagama mogu postići velike stvari.

Kurir Televizija Projekat „Zasadi drvo“ su podržale i ambasadorke projekta, glumica Hristina Popović i mlada sportistkinja Aleksandra Perišić.



Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Kurir televizija "NA KORAK SMO OD MILION POSAĐENIH SADNICA!" Irena Petrović: Sve je usmereno ka podizanju svesti o značaju očuvanja zdrave životne sredine