"IMAMO PLAN DA POSADIMO JOS 800 SADNICA!" Predsednik Opštine Šid: Zajedno sa podrškom uspeli smo da obezbedimo sadnice
Foto: Kurir televizija

kurir televizija

"IMAMO PLAN DA POSADIMO JOS 800 SADNICA!" Predsednik Opštine Šid: Zajedno sa podrškom uspeli smo da obezbedimo sadnice

Zasadi Drvo -

Uz osmeh i radosne uzvike i mnogo usvojenog znanja sa predstavnicima WMG, Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine, kao i predstavnicima Lokalne samouprave, najmlađi Šiđani su zasadili dve lipe i tri crvenolisne javora uz koje će zajedno rasti.

Od početka projekta zasadi drvo o zelenjenoj 25 lokacija po gradovima Srbije. To su uglavnom bila školska dvorišta i parkovi. Uskoro će nakratko nastupiti pauza jer je povaljen period za sadnju pred krajem do jesenji, jer se izazetno vodi računa o pravilnoj sadnji kako bi drveće bilo u službi svih građana još dugo godina.

- Sama sadnja se pokazala kao nešto što deca vole i gde se oni osjećaju jako dobro. To se sad može vidjeti iz priloženog jer svi čekaju da taj moment započne. Ali i ono što nas upućuje za vreme koje dolazi jeste da tu neku našu sponu i do sadašnju saradnju produbimo još više. Tako da će sa teritorije autonome pokrene Vojvodine, sve jedinice lokalne samouprove su potpisale saradnju sa pokrenjskom vladom, odnosno našim sekretarijatom za urbanizam i zaštitu životne sredine, u težnji da se u baš ovakve projekte, odnosno taj naš konkretan projekat, što više uključe - rekla je Milenka Subić direktor JKP "Standar" Šid.

Zoran Semenović
foto: Kurir televizija

WMG sa saradnicima od kojih je i dm, u okviru pomenutog projekta, se trudi da najmlađe edukuju označaju očuvanje životne sredine, a prioritet je da oni na kojima ostaje svet blagovremeno nauče šta za jednu zajednicu znači zdravo okruženje.

- Danas je jedna divna akcija gde će se opet deco uključiti i gde nastavljamo da radimo sa decom. I ovaj crvenolisni javor i ove lipe koje su simbol našeg podneblja, mislim da će vrlo brzo, uz ljubav i negu koju ćemo im pružiti, pružiti hlad i mesto za uživanje od naše dece - rekla je Brankica Tabak, Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine.

Zoran Semenović
foto: Kurir televizija

Naime, da je Šid dobra lokacija za ovaj posao pokazuje i podatak da je u prošlogodišnjoj superćelijskoj Oluji ovde stradilo čak 1800 stabala.

- Mi smo u toku jeseni pripremili teren, očistili parkove i pripremili za sadnju. Jedan deo sadnica, negde oko 250 je posađen za jesen. Sada imamo planu, znači do kraja ove prolećne sadnje, da posadimo negde još oko 800 sadnica. Zajedno s podrškom ih građana i civilnog sektora, Nacionalnog parka Fruška gora, Vojvodinašuma, opština ŠID i svih ljudi dobre volje uspeli smo da obezbedimo sadnice - rekao je Zoran Semenović, predsednik Opštine Šid.

03:16

IMAMO PLAN DA POSADIMO JOS 800 SADNICA! Predsednik Opštine Šid: Zajedno sa podrškom uspeli smo da obezbedimo sadnice

Tokom sadnje dece su mogla da saznaju na koji način se pravilno iskopavaju rupe za sadnju, zatim kako se drvo postavlja, zatrpava, a onda i zaliva i održava.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

02:13

ZASADI DRVO: Ponosni smo na 6.700 posađenih sadnica samo u Beogradu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track