MEĐUNARODNI DAN ŠUMA! ZABAVNA RADIONICA ZA DECU SOMBORSKE ŠKOLE: Učili smo najmlađe generacije o velikom značaju šuma (VIDEO)
Foto: Kurir televizija

kurir televizijs

MEĐUNARODNI DAN ŠUMA! ZABAVNA RADIONICA ZA DECU SOMBORSKE ŠKOLE: Učili smo najmlađe generacije o velikom značaju šuma (VIDEO)

Zasadi Drvo -

Šume širom sveta, proslavile su juče svoj međunarodni rođendan. U to ime u somborskoj OŠ "Dositej Obradović" održana je edukativno-zabavna radionica za đake prvake, na kojoj su učili o značaju očuvanja prirode, njenih dobara, te flore i faune, a sve u okviru projekta "Zasadi drvo".

Koje je boje priroda? Zelene. E nije samo zelene.

- Što sam čuo da je priroda nije samo zelena, nego je šarena.

A kako je to šarena? Koje sve boje ima upitala je novinarka Kurira jednog Aleksandra Dražić jednog osnovca.

- Svakakve.

I te sve boje možemo da nađemo u prirodi neku biljku, neku životinju?

- Da.

Zasasdi drvo
foto: Kurir televizija

Upravo to šarenilo je nešto bez čega priroda ne bi bila priroda. Zato je stručna ekipa iz javnog preduzeća Vojvodinašume kroz jedan školski čas na kreativan način proširila svest i znanje đaka o najzastupljenijim šumskim vrstama flore i faune.

Deo edukativne radionice odvijao se po svoj logici pod vedrim nebom, koji će mališanima dati zadatak da naprave razglednice od prirodnih materijala.

- Naučio sam da treba da čuvamo prirodu, zato što je ona jako bitna za život na zemlji. Ona je isto živo biće i ako je ugrožavamo, onda neće biti ni nas - kaže jedan mališan.

02:58

MEĐUNARODNI DAN ŠUMA! ZABAVNA RADIONICA ZA DECU SOMBORSKE ŠKOLE: Učili smo najmlađe generacije o velikom značaju šuma

Stručnjaci iz javnog preduzeća Vojvodinašume nastoje da raznim aktivnostima tokom cele godine mladim naraštajima govore o ovim važnim temama, dok se sa posebnim akcentom i u slavljeničkom duhu tome posvete svakog 21. marta.

Biljana Latić
foto: Kurir televizija

- Naš zadatak je danas da približimo dečici šumarstvo, značaj šuma i šta šumari rade. Kako se mi to bavimo održivim gazdovanjem i da nisu šumari samo babaroge, nego da su šumari upravo ti koji štite šume. Zato što su one te buduće generacije na kojima ostaje upravo ta zaštita šuma. Sa obzirom da je planeta, zemlja u takvom stanju kakvom jeste, moramo na vreme da ih edukujemo da bi oni imali ekološku svest o zaštiti prirode, zaštiti šuma i prvenstveno značaju za njihove male živote, o značaju šuma - kaže Biljana Latić, biolog iz JP "Vojvodinašume".

Čestitke za rođendan šume somborski đaci su uputili kroz recitacije.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

02:13

ZASADI DRVO: Ponosni smo na 6.700 posađenih sadnica samo u Beogradu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track