ZASADI DRVO: Ponosni smo na 6.700 posađenih sadnica samo u Beogradu!
Foto: Kurir televizija

KURIR TELEVIZIJA

ZASADI DRVO: Ponosni smo na 6.700 posađenih sadnica samo u Beogradu!

Zasadi Drvo -

Od početka petog ciklusa projekta “Zasadi drvo” završena je i šesta sadnja u Beogradu, pa je samo tokom ove sezone prestonica ozelenjena sa novih 6.700 sadnica!

Pokretači projekta “Zasadi drvo” – WMG i dm drogerie markt, sa volonterima prošlog petka ozelenjavali su Košutnjak. Oko 50 volontera, koji su spremni ujvek da se odazovu kada je potrebno, zaposleni iz obe kompanije, kao i radnici JP “Srbijašume” tačno u 9h raspodelili su se u grupe po dvoje i krenuli sa sadnjom. Košutnjak je bio ispunjen energijom i entuzijazmom.

Vođeni stručnim uputstvima, volonteri su marljivo radili, pažljivo postavljajući sadnice. Među njima bio je mnogo iskusnih koji već ozbiljan staž u sadnji imaju iza sebe, pa je sadnja tekla brzo i lako.

Zeleni glas

Čak 5.000 sadnica hrasta kitnjaka izabrane su pažljivo, uzimajući u obzir specifičnosti i potrebe ovog područja. Boris Ivanović JP “Srbijašume” insistira na važnosti udruživanja.

Zasadi drvo
foto: Kurir televizija

- Zahvaljujući uključivanju adekvatnih institucija, kompanija i pojedinaca čuo se taj zeleni glas malo šire od onoga pre nego što je to bilo pre projekta “Zasadi drvo” - rekao je Ivanović.

Uz podršku volontera, partnera i stručnih ljudi, "Zasadi drvo" nastavlja da raste i širi svoj uticaj, doprinoseći stvaranju zelenijih gradova i očuvanju prirode za buduće generacije. Košutnjak je bio samo jedan od mnogih primera kako zajedničkim snagama možemo unaprediti naše okruženje i stvoriti bolje sutra za sve nas.

Pridužite se i vi!

Naša posvećenost ne prestaje ovde. S entuzijazmom nastavljamo da gradimo zeleniju budućnost, brinući se o prirodnim resursima i čuvajući našu planetu za generacije koje dolaze. "Zasadi Drvo" nije samo projekat; on je manifestacija našeg zajedničkog napora i odgovornosti prema zajedničkoj planeti.

02:13

ZASADI DRVO: Ponosni smo na 6.700 posađenih sadnica samo u Beogradu!

Radost i zadovoljstvo koje donosi ovakva inicijativa neizmerno su važni. Kroz zajednički rad, mi ne samo što stvaramo lepše okruženje za sebe, već i ostavljamo nasleđe koje će nas nadživeti, zato nam se pridružite. Svaka posađena sadnica je simbol naše brige i pažnje prema prirodi.

Najmlađi podržali akciju ozelenjavanja Lenka Vukić: Doći ću ponovo da sadim

U petak su na Košutnjaku sadili i najmlađi naraštaji.

- Došla sam sa mamom i zasadili smo mnogo hrastova. Bilo mi je lepo i doći ću ponovo da sadim– rekla je jedna od najmlađih učesnica sadnje Lenka Vukić.

Kurir.rs

Bonus video:

03:20

PODIZANJE SVESTI O ZELENILU SADNJOM SIBIRSKOG BRESTA! Veliki odziv javnih ličnosti i najmlađih građana na akciju ZASADI DRVO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track