"SADIMO JELKE DA IMAMO VIŠE KISEONIKA I UKRASIMO BEOGRAD" Najmlađi učestvovali u nastavku akcije ZASADI DRVO na dve lokacije
Foto: Kurir TV

kurir tv

"SADIMO JELKE DA IMAMO VIŠE KISEONIKA I UKRASIMO BEOGRAD" Najmlađi učestvovali u nastavku akcije ZASADI DRVO na dve lokacije

Zasadi Drvo -

Wireless media grupa, kao društveno-odgovorna kompanija, ozelenjava Srbiju. Poslednje sadnje bile su u Sremskoj kamenici i Beogradu.

- Kopamo ovu veliku rupu, pošto sam ja svoju rupu završila, onda pomažemo drugima - kaže jedna od najmlađih učesnika akcije Zasadi drvo.

A zašto je važno da se sada jelka, upitao ju je novinar Kurir TV Nemanja Živković.

- Da bismo imali više hrane i da bismo ukrasili Beograd.

U okviru pete sezone projekta Zasadi drvo jelke sa busenom uspešno su zasađene nakon praznika. Zahvaljujući našim predškolcima i sadnjom u Pančićevom parku na Dorćolu učinjena je velika stvar. Četinari su nastavili svoj životni vek.

Mirjana Obućinski
foto: Kurir TV

- Javno komunalno preduzeće Zelenilo Beograd je već nekoliko godina unazad pokrenulo tu tradicionalnu akciju sadnje novogodišnjih jelki sa busenom. Pre novogodišnjih praznika pozvali smo i apelovali na sugrađane da, ko god je u mogućnosti, kupe jelku sa busenom, a nakon praznika da je posadi, ukoliko imaju mogućnosti u svom dvorištu, ukoliko nemaju, da je donesu od nekog državnika Zelenila Beograd. Mi tu, u našoj organizovanoj akciji, sadimo na nekoj od zelenih površina u gradu. I trenutno se nalazimo na lokaciji Pančićev park na Dorćolu. U sadnji nam pomažu deca iz predškolske ustanove Stari grad - rekla je Mirjana Obućinski, PR Gradskog zelenila Beograd.

Zasadi drvo
foto: Kurir TV

Važno je da u ovakvim akcijama učestvuju deca, jer u ranom uzrastu usvojen model ponašanja traje tokom celog života.

Zasadi drvo
foto: Kurir TV

Sadimo biljke i drveće i pravimo više kiseonika - kaže jedan od mlađih učesnika.

- Da bi se prečistio vazduh i da bi bila zdrava životna sredina - kaže njegov drugar.

Sadnja se nije odvijala samo u Beogradu. Četinari su se sadili i u Sremskoj Kamenici. U parku ispred Srednje škole unutrašnjih poslova Jakov Nenadović.

Jelena Prica
foto: Kurir TV

- Danas je ova akcija koja podrazumeva zapravo dve akcije. I akciju Zasadi drvo koju sprovodimo sa vama u saradnji, i realizaciju projekta Produžimo život jelkama, koji finansira i promoviše Gradska uprava za zaštitu životne sredine, koja je takođe već dugogodišnji projekat koji realizujemo sa upravom, kada se isto jelke sa busenom pred praznike daju ustanovama, što školskim, što zdravstvenim, socijalnim ustanovama, i one nakon praznika takođe vraćaju ove jelke i sade h imaju na stalna mesta - kaže Jelena Prica, pomoćnik direktora Gradskog zelenila Novi Sad.

03:02

SADIMO JELKE DA IMAMO VIŠE KISEONIKA I UKRASIMO BEOGRAD Najmlađi učestvovali u nastavku akcije ZASADI DRVO na dve lokacije

Kažu da na mlađima svet ostaje, a ovaj svet će u jednom trenutku pripasti deci koja su ozelenela Dorćol, i koja će biti svesna da drveće znači kiseonik, a kiseonik život.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

03:29

NIČE JOŠ JEDNA ZELENA OAZA U BEOGRADU! Zasađeno novih 1.500 sadnica na Košutnjaku u okviru nastavka projekta Zasadi drvo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track