SREDNJOŠKOLCI KROZ IGRU NAUČILI KAKO DA OČUVAJU NAŠU PLANETU! Predavanje predstavnika "Vojvodinašume" ostvarilo dobre rezultate
Foto: Kurir televizija

kurir televizija

SREDNJOŠKOLCI KROZ IGRU NAUČILI KAKO DA OČUVAJU NAŠU PLANETU! Predavanje predstavnika "Vojvodinašume" ostvarilo dobre rezultate

Zasadi Drvo -

Učenici Mitrovačke gimnazije su vrlo predano poslušali predavanje predstavnika Vojvodina šuma, koji su za njih pripremili važne informacije o tome kakvo je stanje sa pošumljenošću naše države, ali i sveta.

Kurir televizija
foto: Kurir televizija

Govorili su i o tome šta šteti šumama, kako čovek zagađuje prirodu i šta će se desiti u budućnosti ako se šume ne budu sačuvale.

"Naučio sam da treba da obraćamo pažnju na zaštitu životinja i da treba da brinemo o sredini kako bi napravili zajednički napredak"

Kurir televizija
foto: Kurir televizija

"Naučila sam koliko je bitno da zaštitimo prirodu i da to treba više da postaknemo da bi svi živeli u boljim uslovima. Neke od metoda su da se manje krećemo automobilima, da više šetamo ili vozimo bicikl, da recikliramo"

Kurir televizija
foto: Kurir televizija

"Naučili smo zvuke nekih ptica, na primer ja sam imao čubasti gnjurac, njega nismo čuli. Ali čuli smo orla, sovu, crnu rodu. Do sada nisam imao priliku tako nešto da čujem i da prepoznam, ovo mi je prvi put"

Kurir televizija
foto: Kurir televizija

"Meni je ovo značilo, pogotovo zato što je u četvrtak bio Svetski dan šuma i smatram da ovo treba da se održava. Ovo je tema o kojoj treba dosta da se priča, treba deca da se edukuju i mislim da mi u školi nemamo dovoljne edukacije. Potrebno je da imamo dosta više ljudi koji će nam dolaziti i koji će nam pričati o ovim izuzetno važnim temama"

Kurir televizija
foto: Kurir televizija

Iz Vojvodina šuma kažu da su deca veoma lepo prihvatila znanje koje im je pruženo i da su tokom razmene informacija aktivno i sami učestvovali, postavljali pitanja i donosili zaključke.

Kao takvi, oni su spremni da utiču na svoju budućnost i budućnost planete kako bi obezbedili sigurnu i zdravu životnu sredinu.

- Cilj današnje radionice i predavanja je da deci skrenemo pažnju na važnost šuma, na njihovo očuvanje i na faktore koji ih ugrožavaju, a pre svega da decu izvedemo iz učionice i da kroz igru i boravak u prirodi pokažemo neke važne stvari na koje oni mogu da utiču kao korisnici planete i svojim delatnostima kako mogu smanjiti njeno zagađenje. Pre svega da skrenemo pažnju i na druge vrste koje žive u našem okruženju, a koje zavise od nas - rekla je Ivana Lozjanin, "Vojvodinašume".

Kurir televizija
foto: Kurir televizija

Srednjoškolci su u praktičnom delu igrali i igrice tokom kojih su pogađali kako se koja ptica oglašava, a onda su pokušavali da pređu prepreke oponašajući životinje iz prirode i njihov način preživljavanja. Dokazano je da deca mnogo brže i efikasnije usvajaju znanje kroz igru.

02:50

SREDNJOŠKOLCI KROZ IGRU NAUČILI KAKO DA OČUVAJU NAŠU PLANETU! Predavanje predstavnika Vojvodinašume ostvarilo dobre rezultate

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

02:06

NOVI VELIKI PROJEKAT WMG PREVENCIJA KAO GARANCIJA! Cilj - podizanje svesti o značaju preventivne zaštite

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja