Kako je saopštio Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO), ova institucija još jednom je izašla u susret građanima, kako bi besplatno dobili pravnu pomoć.

Naime, Međunarodni dani razgovora – savetodavni dani predstavnika srpskog i nemačkog Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje sa građanima koji imaju deo staža ostvarenog u toj zemlji, a sada žive u Srbiji i prava iz PIO ostvaruju primenom bilateralnog sporazuma o socijalnom osiguranju, održani su 15. oktobra u Požarevcu, i 16. i 17. oktobra u Beogradu, rečeno je u saopštenju Fonda PIO.

Prema njihovim rečima, više desetina građana i ove godine iskoristilo je priliku da na licu mesta razreši nedoumice koje imaju sa svojim prinadležnostima, dopune nedostajuću dokumentaciju, dobiju informacije o kretanju predmeta ili u direktnom razgovoru sa referentima čuju odgovore u vezi sa uslovima ostvarivanja prava na penziju ili drugih prava. Takođe, nisu odbijeni ni građani koji su propustili proceduru prijavljivanja.

profimedia0285197086.jpg
Eden Breitz / Alamy / Alamy / Profimedia 

Štaviše, Fond PIO istakao je da su izašli u susret i građanima koji se nisu prijavili kao što je trebalo po proceduri, te su i oni dobili besplatnu pravnu pomoć tokom 15. i 16. i 17. oktobra.

- Iako je uobičajena procedura prijavljivanja za ovogodišnje dane savetovanja otpočela još 3. oktobra, nemački i domaći referenti nisu odbili ni one građane koji su to propustili da urade, tako da su besplatnu pravnu pomoć dobili svi koji su filijale Fonda PIO posetili za ova tri dana trajanja savetodavnih dana, ukupno osamdesetosam njih - navodi se u objavi na zvaničnom Instagram kanalu Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje.

biznis.kurir.rs