MAJKA UMRLA A PENZIJA OSTALA: Odgovor na veoma važno pitanje - Šta se desi sa neisplaćenim penzijama kada korisnik više nije živ
Foto: Marina Lopičić

MAJKA UMRLA A PENZIJA OSTALA: Odgovor na veoma važno pitanje - Šta se desi sa neisplaćenim penzijama kada korisnik više nije živ

Penzioner -

Mnogima nije jasno ili poznato šta se dešava sa neisplaćenim penzijama nakon smrti korisnika, objašnjavaju u PIO Fondu, jer neretko u tu ustanovu stiže više takvih pitanja.

Ovo je način i procedura za isplatu, kažu u Fondu.

Neisplaćene penzije se nakon smrti korisnika isplaćuju zakonskim naslednicima koji su određeni ostavinskim rešenjem.

Da bi se isplata realizovala, neophodno je da taksativno budu navedena lica u ostavinskom rešenju kao naslednici, da budu navedeni iznosi koji im pripadaju.

Baka, Stari, Deda, Penzija, Baba, Deka, Penzioneri, Starost, Starci
foto: Profimedia

Kada se dođe do tog dokumenta zainteresovani se mogu obratiti za informacije u vezi sa isplatom Odeljenju za finansijske poslove nadležne filijale Fonda, navode iz Fonda.

Naime, jedna zainteresovana stranka u svom pitanju navela je kako je nakon majčine smrti, kada je ostala jedna nepodignuta penzija, podigla polovinu dok drugu nije uspela iako se, kako navodi, obratila Filijali Fonda i dostavila dokumentaciju i svoj broj bankovnog računa.

Iz Fonda su naveli koja je, prethodno nabrojana dokumentacija, neophodna kao i da se o isplati zainteresovani mogu raspitati u nadležnoj filijali – finansijskom odeljenju.

(Kurir.rs/Penzionisani)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track