IVICA RADIO PUNE 43 GODINE, PENZIJU STEKAO U OVOJ ZEMLJI EU! A onda upitao: Od čega ja da živim? Pozvao ih, šokirali ga odgovorom
Foto: Nenad Kostić, Shutterstock

Rešenje čekao pola godine

IVICA RADIO PUNE 43 GODINE, PENZIJU STEKAO U OVOJ ZEMLJI EU! A onda upitao: Od čega ja da živim? Pozvao ih, šokirali ga odgovorom

Penzioner -

Već pola godine 62-godišnji Ivica čeka rešenje o penzionisanju. Zahtev je predao početkom juna nakon 43 godine neprekidnog radnog staža.

Kada bi nazvao hrvatski Zavod za mirovinsko, rekli bi mu da se strpi. Čitavo to vreme nije dobio ni novčića pa se pita od čega da živi.

Nakon 43 godine rada bez ijednog dana prekida u radnom stažu, 62-godišnji Ivica je početkom juna predao zahtev za penziju. Ali ni pola godine kasnije nije dobio rešenje.

- Nisam dobio ni rešenje, ali ni jedne jedine lipe. Kad bih nazvao Zavod, rekli bi mi da se strpim. Od čega da ja živim?, pitao je gospodin Ivica.

Iz Zavoda su ga pitali da se izjasni o par stvari a on kaže da im je to javio još pre pet meseci.

– Dobio sam dopis da se odlučim koju penziju želim, odmah sam im povratno poslao dopis da želim ‘civilnu’. Posle mesec dana sam dobio dopis da se javim. I to sam obavio i sada čekam, dodao je Ivica.

Nakon pola godine čekanja, njegov zahtev je sada napokon rešen, što znači da će dobiti zaostatke za proteklo razdoblje i dugoočekivano rešenje, te postati penzioner.

Kurir.rs/Mirovina.hr

Bonus video:

08:15

Predsednik Vučić i premijerka Brnabić saopštili nove mere, povećanje plata i penzija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track