DETALJAN KALENDAR ISPLATE PENZIJA U DECEMBRU: Sve ide po planu, nema kašnjenja, čim legne pomoć od 20.000 dinara stižu i čekovi!
Foto: Shutterstock, Petar Aleksić

nema promena

DETALJAN KALENDAR ISPLATE PENZIJA U DECEMBRU: Sve ide po planu, nema kašnjenja, čim legne pomoć od 20.000 dinara stižu i čekovi!

Penzioner -

Penzionerima koji su penziju stekli baveći se samostalnom delatnošću u subotu 2. decembra leći će novac za novembar, a prema kalendaru Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje kao i ranijih meseci neće biti promena u redosledu pristizanja novca.

Svim penzionerima "samostalcima", koji su se opredelili da im penziju na kućnu adresu donese poštar, ili da je oni podignu u pošti, isplata će početi u ponedeljak 4. decembra. Dan kasnije penzije za novembar dobiće vojni i poljoprivredni penzioneri, bez obzira za koji način isplate su se odlučili.

Kao što je uobičajeno, penzije poslednji dobijaju najbrojniji korisnici - oni iz kategorije zaposlenih. Oni koji ih primaju preko tekućih računa novembarsku penziju će dobiti 9. decembra, a ostali dva dana kasnije, dok će primanja za najstarije koja stižu iz republika bivše SFRJ biti uplaćene 11. decembra.

Da podsetimo, planirana isplata jednokratne pomoći za 1,65 miliona seniora stiže par dana pre novembarskog čeka, tačnije 30. nvoembra.

kurir.rs/J. Ž. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track