OVI PENZIONERI ĆE POMOĆ DOBITI NAKNADNO: Evo kome 30. novembra neće biti uplaćeno 20.000 dinara!
Foto: Nenad Kostić, Shutterstock

bolji standard

OVI PENZIONERI ĆE POMOĆ DOBITI NAKNADNO: Evo kome 30. novembra neće biti uplaćeno 20.000 dinara!

Penzioner -

Svi građani koji su zaključno sa 23. novembrom podneli zahtev za penziju ili neku drugu prinadležnost koju isplaćuje PIO fond imaju pravo novčanu pomoć države u iznosu od 20.000 dinara, bez obzira kada će fond doneti njihovo rešenje.

Pravo na ovu finansijsku podršku koju isplaćuje Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje imaju korisnici penzija (starosnim, prevremenim starosnim, invalidskim i porodičnim penzionerima), korisnici privremene naknade - invalidima rada druge i treće kategorije invalidnosti, odnosno preostale radne sposobnosti i invalidnoj deci, kao privremene naknade kod Fonda PIO.

Penzioneri

Već od četvrtka počinje isplata po 20.000 dinara svim penzionerima. Za sve one kojima službenici Fonda još nisu doneli rešenje o ostvarivanju prava novac će dobiti naknadno, odnosno uz prvu isplatu penzije.

U protekle dve godine država Srbija i fond PIO povećali penzije, uključujući i januarsko povećanje od 14,8 posto, za čak 56 procenata kumulativno.

Sredstva za isplatu novčane pomoći obezbeđena su finansijskim planom Fonda PIO i pomoć će biti isplaćena na isti način kako primaju penziju. Svim korisnicima biće isplaćen iznos od 20.000 dinara, jer će Fond pokriti i troškove poštarine za korisnike kojima se isplata realizuje na kućnu adresu. Za ovu pomoć, kako je rekao ministar finansija Siniša Mali, potrebno je oko 290 miliona evra.

kurir.rs/J. Ž. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track