Tokom konferencije saznaćemo kako da smanjimo rizik od katastrofa i dugoročno pomognemo izgradnji društava otpornih na katastrofe
Foto: Promo

Konferencija „Smanjenje rizika od katastrofa – modeli i prakse na međunarodnom i nacionalnom nivou“

Tokom konferencije saznaćemo kako da smanjimo rizik od katastrofa i dugoročno pomognemo izgradnji društava otpornih na katastrofe

Održiva budućnost -

Kako da društva učinimo otpornim na katastrofe, tema je međunarodne konferencije "Smanjenje rizika od katastrofa - modeli i prakse na međunarodnom i nacionalnom nivou", koja se održava u četvrtak i petak, 13. i 14. oktobra, u Beogradu.

Ova značajna konferencija organizovana je u okviru projekta "EU za Srbiju otpornu na katastrofe" koji, uz finansijsku podršku Evropske unije, sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP). Konferenciju organizuje UNDP u saradnji sa Fakultetom bezbednosti Univerziteta u Beogradu i Sektorom za vanredne situacije MUP-a Srbije.

Vrednost EU donacije za ovaj projekat je više od 14 miliona evra.

Cilj konferencije jeste da omogući diskusiju i bolje povezivanje profesionalaca koji se bave prevencijom i reagovanjem u vanrednim situacijama, akademske zajednice, lokalnih samouprava, organizacija civilnog društva i građana,kako bi se društvo što spremnije suočilo sa prirodnim i katastrofama izazvanim ljudskim faktorom.

Elementarne i druge nepogode su neminovnost. Ne možemo ih sprečiti, ali ih možemo dočekati spremniji i otporniji. Za to su potrebna adekvatna ulaganja u prevenciju, edukacija građanstva i bolja opremljenost za reagovanje. Time se, u slučaju elementarnih i drugih nepogoda, štete i gubici - svode na minimum, a društva i privrede se brže i lakše oporavljaju od posledica.

Na osnovu predstavljenih radova i najboljih praksi tokom konferencije, Fakultet bezbednosti izradiće stručnu monografiju koja će unaprediti kvalitet akademskog obrazovanja iz oblasti smanjenja rizika od katastrofa i dugoročno pomoći izgradnji društava otpornih na katastrofe.

Sve detalje o konferenciji saznajte ovde:

a možete da je pratite uživo od 9.00 na linku:

ANKETA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja